Negin Zendegani portretteert De Makers van Arnhem

0
Negin Zendegani
Arnhemse Meisjes, danscollectief © Negin Zendegani

Arnhem barst van het talent. Kunstenaars, ontwerpers, ondernemers en sporters geven de stad kleur en vitaliteit. In opdracht van het Arnhems Museum fotografeerde Negin Zendegani, zelf inwoner, ruim twintig creatieve geesten. Ze werken in de kunst of technologie, ambachtelijk of innovatief, solistisch of in een team.

Allemaal zijn ze Makers van Arnhem, wat tevens de titel is van een tentoonstelling die op woensdag 8 mei wordt geopend. Een maand lang zijn Zendegani’s menshoge fotoportretten in het hart van de stad te zien. Via de app AR+T of met behulp van een QR-code onderaan de beelden stellen de makers zich aan de voorbijganger voor.
Negin Zendegani (1967, Abadan, Iran) is een talentvolle, geëngageerde fotograaf, die voornamelijk werkt in sociaal-maatschappelijke omgevingen. Portretkunst is haar handelsmerk. Zendegani kwam twintig jaar geleden naar Nederland. Ze studeerde aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem en ontwikkelde zich sindsdien tot portretfotograaf. Ze publiceerde onder meer in de Volkskrant en maakte enkele fotoboeken.

Negin Zendegani  – De Makers van Arnhem
8 mei t/m 8 juni
Audrey Hepburnplein, Arnhem

Negin Zendegani
Richard Kofi (1988), beeldend kunstenaar en tentoonstellingsmaker ©Negin Zendegani
Negin Zendegani
Veronique Efomi, (Congo, 1990), powervrouw, podiumbeest en woorddanseres ©Negin Zendegani

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam