Frida Kahlo- Her Photo’s

Tot 22 augustus kan je stappen in de wereld van Frida Kahlo doormiddel van gemaakte foto's.

0
Frida Kahlo after an operation, by Antonio Kahlo, 1946 © Frida Kahlo Museum

Met een bekende Mexicaanse fotograaf als vader is fotografie niet nieuw voor wereldwijd icoon Frida Kahlo. De surrealistische kunstschilderes staat bekend om haar indrukwekkende schilderijen. Maar naast schilderen had ze ook interesse in fotografie. Frida stond voor de lens van een aantal beroemde fotografen waaronder Nickolas Muray. In het Sint Pietersabdij in België is er tot 22 augustus een collectie van te zien van foto’s gemaakt door Frida zelf én foto’s gemaakt door familie, vrienden en geliefden, om zo meer te ontdekken over haar leven.

Tentoonstelling
Haar collectie bevat in totaal wel meer dan 6000 foto’s. Sommige daarvan waren van de hand van bekende fotografen zoals Man Ray, Brassaï en Tina Modoti. De tentoonstelling Frida Kahlo- Her Photo’s laat een collectie van 241 foto’s zien. Stuk voor stuk waren het beelden die haar inspireerden en haar artistieke werk beïnvloedden. De focus van haar foto’s lag veel op Frida’s familie en vrienden, haar grote liefde Diego Rivera en andere geliefden. Maar ook op facetten uit de Mexicaanse samenleving die haar belangstelling trok.

Frida painting the portrait of her father, by Gisèle Freund, 1951 © Frida Kahlo Museum

Wie is Frida Kahlo?
Frida Kahlo is een van de meest bekende surrealistische kunstschilders. Door haar indrukwekkende kunstwerken, opvallende verschijning en drukke leven is de naam Kahlo een groot deel van de kunstgeschiedenis geworden. Kunst was een manier om haar verhaal te vertellen.
In 1925 werd Frida aangereden door een tram en spendeerde maanden lang in het ziekenhuis. Ze besloot toen te gaan schilderen. Door de spiegels, die haar moeder aan het ziekbed liet hangen, kon ze haar wereldbekende zelfportretten maken.
Na haar dood in 1954 werd haar woning, The Blue House, een museum. Haar persoonlijke fotocollectie bleef meer dan 50 jaar lang opgesloten in de badkamers van datzelfde blauwe huis.

Frida Kahlo with the doctor Juan Farill, by Gisèle Freund, 1951 © Frida Kahlo Museum

Voor tickets en meer informatie ga naar: historischehuizen.stad.gent

Frida Kahlo-Her Photo’s
Sint Pietersabdij

Sint-Pietersplein 9, Gent
België
Tot 22 augustus

Cobra Museum
Voor de echte Frida fans is er nog een tentoonstelling te bezichtigen in het Cobra Museum. De tentoonstelling: Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution. Is te zien tot en met 26 september.
In de tentoonstelling ontdek je een bijzondere privécollectie van Frida Kahlo. En leer je meer over het ingewikkelde liefdesleven de van surrealistische schilderes.

Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution
Cobra Museum
Sandbergplein 1, Amstelveen
Tot 26 september


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam