Door de ogen van… Foto’s voor KiKa

0
Kika
foto: Jan Dirk van den Burg

Speciaal voor KiKa (De Stichting Kinderen Kankervrij) maakten vijftig fotografen samen met kinderen – patiënt en ex-kankerpatiënt – bijzondere foto’s. Elk duo koos een onderwerp of thema en werkten dit samen uit. De resultaten zijn deze week in Museum Hilversum te zien.

Door de ogen van… is het initiatief van KiKa en Museum Hilversum. De fotografen werkten belangeloos mee, waaronder Micky Hoogendijk, Raymond Rutting, Linelle Deunk, Carla van de Puttelaar, Nico Kroon, Hans de Kort, Saskia Aukema, Jasper Doest, Govert de Roos, Imke van Panhuijzen, Saskia Bruinsma, Carla Kogelman, Marieke van der Velden, Sanne de Wilde, Gerard van Wessel, Erik Kessels, Kadir Lohuizen, Henk Wildschut, Jan Dirk van der Burg, Bert Verhoeff, Cleo Campert, Hans van der Meer, Bertien van Manen. Een deskundige jury in combinatie met kinderen gaat bepalen welke duo’s de eerste KiKaKiekAwards gaan winnen. Deze worden bij de opening op 3 april bekend gemaakt en uitgereikt.

Kika
foto: Kai

Jan Dirk van den Burg en Kai
Jan Dirk: “Dit is Sammy, de lievelingspoes van Kai. Hij is speciaal voor de foto geborsteld. Kai heeft tijdens zijn ziekte heel veel steun aan Sammy gehad en hij wilde graag een echt portret maken, met de aandacht op de ogen en het karakter van Sammy. Ik heb hem ook gefotografeerd maar dan samen met Kai waarbij Sammy als een soort van kattenmasker dient. Katten zijn eigenwijs en volgen geen aanwijzingen op. Als ze in een vervelende bui zijn kun je het fotograferen wel vergeten. Bij deze fotosessie ging het goed; dit kwam onder meer door Sammy de dag ervoor minder eten te geven dan gebruikelijk en bij het poseren veel kattensnoepjes bij de hand te hebben.”

KiKa
Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest driekwart van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Kika financiert wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. De fotowerken in de tentoonstelling worden geveild en de opbrengst komt ten goede aan het onderzoek in het Prinses Máxima Centrum.

Door de ogen van…
4 t/m 7 apr
Museum Hilversum
Brink 6
museumhilversum.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam