De mooiste foto’s maak je met deze smartphone

Als je voor je beroep of hobby veel foto’s maakt met een spiegelreflexcamera, dan kun je je daar weinig bij voorstellen. Het is toch geen vergelijking, hoor ik je denken. Natuurlijk kun je het je niet voorstellen dat een smartphone van relatief klein formaat het kan opnemen tegenover een spiegelreflexcamera met verschillende lenzen.

0

Maar tijden veranderen, en de allernieuwste technieken passen tegenwoordig moeiteloos in een iPhone die gewoon in je broekzak past. Ben jij dagelijks in de weer met een flinke camera, extra lenzen, verlichting en een statief? En vraag je jezelf weleens af of het misschien ook makkelijker kan?

De iPhone 12 Pro max
Kies je voor de iPhone 12 Pro Max, dan kies je voor een toestel van ongeveer 17 cm lang en 15,5 cm breed. Een solide toestel dat klein genoeg is om mee te nemen in je broekzak. Dit mooie technisch zeer uitgebreide toestel is verkrijgbaar in de kleuren oceaan blauw, zilver, goud en grafiet. Het display is voorzien van een Ceramic Shield. Dit is een combinatie van glas met nano-keramische kristallen die zorgen voor optimale transparantie, krasbestendigheid en hardheid. 5G, waardoor het downloaden van bestanden en het streamen van films aanmerkelijk sneller gaat.

Het camerasysteem
Het camerasysteem is voorzien van de nieuwste snufjes, waaronder een LiDAR-scanner, optische beeld­stabilisatie met sensor verschuiving en Deep Fusion, een techniek waarmee de iPhone zelf kiest met instellingen je de mooiste foto maakt.

En dat laatste is interessant, omdat de iPhone 12 Pro is uitgerust met drie verschillende camera’s, waaronder een zoom camera en een groothoekcamera. Dankzij de nachtmodus is het bijvoorbeeld nu mogelijk om goede beelden en portretten te maken bij weinig licht. Dat kan omdat de groothoekcamera in staat is om meer licht vast te leggen waardoor details beter zichtbaar zijn en het beeld zowel overdag als ’s nachts scherper kan worden weergegeven.

Omdat de iPhone 12 Pro max zoveel verschillende functies en mogelijkheden heeft is het leuk om in het begin van alles uit te proberen. Probeer maar eens een portretfoto te maken in een slecht verlichte ruimte, of gebruik de zoomlens om het beeld naar je toe te halen.

Filmen met de iPhone 12 Pro Max

De iPhone 12 Pro Max is de allereerste smartphone camera die een HDR-video kan opnemen in Dolby Vision tot 60 bps, en dat is bijzonder. Dolby Vision is namelijk een technologie die ervoor zorgt dat beelden met meer helderheid, contrast en kleuren kunnen worden weergegeven. Hierdoor zien de filmbeelden er natuurgetrouw uit en kunnen ze ook goed worden bekeken op bijvoorbeeld een televisie of tablet. De opgenomen beelden zijn eenvoudig te bewerken en daarna via AirPlay te streamen naar een televisie. Naast het maken van foto’s kun je de camera dus ook perfect gebruiken voor het maken van filmpjes.

Een spiegelreflexcamera of toch een iPhone 12 Pro
Goede beelden zijn een belangrijk communicatiemiddel geworden. Kies je voor de iPhone 12 Pro, dan heb je alles bij de hand zonder dat het meteen opvalt. Een telefoon met uitgebreide mogelijkheden en apps, een goede camera, en natuurlijk verbinding met internet. Een foto of filmpje maken, plaatsen of delen gaat met deze iPhone razendsnel. Maak er daarom gebruik van je iets onder de aandacht wilt brengen dat echt niet kan wachten. De camera van de iPhone 12 is een flinke stap als het gaat om fotograferen en de verschillen worden steeds kleiner.


Bekend zijn de filmpjes van de Finse fotograaf Matti Haapoja die de professionele camera’s vergelijkt met de camera’s op mobiele telefoons. Neem een kijkje of jij de verschillen nog kunt zien tussen de foto’s gemaakt met de Iphone 12 pro en de Canon R5 (t.w.v. €5000,-).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam