Unseen Photo Fair 2021 in Westergas Amsterdam

0
Unseen Amsterdam
(c) Thorsten Brinkmann / Hopstreet Gallery

Unseen Amsterdam is vanaf 17 t/m 19 september te vinden in het Amsterdamse Cultuurpark Westergas. Na enkele jaren van experimenten met verschillende vormen, (festival, magazine en online platform) draait alles dit jaar weer om de oorspronkelijke kern, de beurs.

Wat is Unseen Amsterdam
Unseen Amsterdam is een invloedrijke en internationale kunstbeurs voor hedendaagse fotografie. De beurs is internationaal bekend om de hoge curatoriële standaard en intieme sfeer. Het trekt galeries en verzamelaars van over de hele wereld aan. Unseen wordt sinds januari 2020 voortgezet door Art Rotterdam en GalleryViewer.com, met de terugkeer als directeur van medeoprichter Roderick van der Lee, die hiervoor directeur was van Photo London.

Nieuwe selecties
Dit jaar presenteert Unseen Amsterdam twee nieuwe toevoegingen: Past/Present en Unbound.
Deze selecties brengen niet alleen de aandacht van het begin van fotografie naar boven, maar ook de het karakter van de beurs en de betrokken inzet van de deelnemende galeries.  

Past/Present
Voor het eerst toont Unseen Amsterdam vintage werk van voor het jaar 2000. Aan de hand van sterk gecureerde presentaties ontpopt zich een duidelijke, thematische dialoog tussen vintage werk en werk van hedendaagse fotografen. De Duitse galerie Julian Sander zal historisch werk tonen van een van de belangrijkste series uit de fotografische geschiedenis, ‘People from the 20th Century‘ van August Sander, vergezeld van een hedendaagse visie op de foto’s door de New Yorkse kunstenaar Michael Somoroff.  

Unbound
Unbound is een sectie waarin vrijstaande projecten de grenzen van de fotografie op monumentale schaal verkennen en verleggen. Unseen Amsterdam zet zich hiermee nog verder in voor experimentele, baanbrekende fotografie. In het 700 m2 grote Transformatorhuis krijgen kunstenaars de ruimte om de traditionele tweedimensionale fotografie te overtreffen. Zij doen dit aan de hand van enorme installaties die raken aan installatiekunst, videokunst, digitale kunst, beeldhouwkunst en andere kunstvormen. Unbound komt tot stand in samenwerking met de deelnemende galeries, musea, culturele instellingen en project spaces.

Unseen Amsterdam
(c) Maarten Baas / Galerie Ron Mandos

Online catalogus
Vanaf begin september is er een online catalogus te vinden op het online gallery platform van Unseen Amsterdam en Art Rotterdam. je kunt er alle getoonde werken vinden en de achtergrond informatie over de kunstenaars en kunstwerken.

Unseen Photo Fair 2021
Westergas Amsterdam

Pazzanistraat 37, Amsterdam
Vanaf 17 t/m 19 september

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam