Graciela Iturbide wint Outstanding Contribution to Photography Award

0
Self Portrait In The Country, 1996 © Graciela Iturbide, Mexico, 2021 Sony World Photography Awards

De World Photography Organisation heeft bekend gemaakt dat de veelgeprezen Mexicaanse fotograaf Graciela Iturbide de Outstanding Contribution to Photography Award heeft gewonnen bij de Sony World Photography Awards 2021. Iturbide is een van de bekendste fotografen uit Latijns-Amerika. 

Graciela Iturbide onderzoekt in haar werk de vele complexiteiten en tegenstellingen van haar land; ze bevraagt de ongelijkheden en benadrukt de spanningen die in Mexico heersen. Haar foto’s gaan verder dan gewone documentaire verhalen en geven een ​​poëtische visie op basis van de persoonlijke ervaringen.

In een virtuele tentoonstelling die vanaf 15 april te zien is via de website van de World Photography Organisation, zullen 25 foto’s uit het oeuvre van Graciela Iturbide worden gepresenteerd. De selectie, gemaakt door de fotograaf zelf, belicht belangrijke mijlpalen en thema’s uit haar carrière van vijf decennia, waaronder enkele van haar meest iconische afbeeldingen zoals Nuestra Señora de las Iguanas en Mujer ángel.

Graciela Iturbide
Mexico City, 1969 © Graciela Iturbide, 2021 Sony World Photography Awards

The Outstanding Contribution to Photography Award eert jaarlijks een persoon of groep mensen die een aanzienlijke impact heeft gehad op het fotografische medium. Als 14e ontvanger voegt Graciela Iturbide zich bij een lijst met iconische namen, waaronder William Eggleston (2013), Mary Ellen Mark (2014), Martin Parr (2017), Candida Höfer (2018), Nadav Kander (2019) en Gerhard Steidl (2020).

Op 15 april zullen de algemene winnaars in de wedstrijd Student, Youth, Open en Professional van de Sony World Photography Awards 2021 en Photographer of the Year bekend worden gemaakt via de digitale en videoplatforms van de World Photography Organisation. Een van de kanshebbers is de Nederlandse fotograaf Peter Eleveld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam