Haute Auctions houdt veiling kunstfotografie

0
Gerard Petrus Fieret
©Gerard Petrus Fieret-zelfportret

Op 13 april houdt Haute Auctions een veiling van kunstfotografie. De veiling brengt een breed aanbod van vintage tot hedendaagse fotografie, waarbij zowel de beginnende als de ervaren verzamelaars worden bediend. Er worden werken geveild van fotografen als Viviane Sassen, Gerard Petrus Fieret, Marc Lagrange en Bernd en Hilla Becher van de Dusseldorf School,  evenals een aantal foto’s van hun prominente leerlingen als Thomas Ruff, Thomas Struth en Candida Höfer. In totaal zijn er 50 lots met taxaties tussen de €500 en €15.000.

Portage
Portage

Live veiling
Haute Auctions heeft eerder een veiling gegeven, maar deze was online. Deze keer is de veiling ook live te volgen in het gerestaureerde schoolgebouw Portage, aan Overtoom 16, in Amsterdam. Iedereen die geïnteresseerd is mogen de werken van te voren bezichtigen, natuurlijk wel volledig coronaproof. De kijkdagen zijn op vrijdag 9 april tot en met maandag 12 april. De veiling zelf is op 13 april en begint om 19:30.

Viviane Sassen
©Viviane Sassen – Crimson and Carmine (serie Flamboya)

Benthe van Veggel-Tupker
De veiling zelf zal worden geleid door: Benthe van Veggel-Tupker, veilingmeester en voormalig hoofd van de Post-War & Contemporary Art divisie van Christie’s Amsterdam. Over de aankomende veiling zegt zij: “Ontzettend leuk om deel te mogen uitmaken van dit energieke en ambitieuze team, waarmee wij dit vernieuwende platform vormgeven, en om de live veiling te leiden. Deze tweede editie is een mooie samenstelling tussen vintage foto’s, zoals Fieret, gecombineerd met hedendaagse werken van bekende fotografen als Van Empel, Sassen, Olaf en jonge talenten. Ik vind het werk van Pieter Laurens Mol zeer interessant vanwege zijn symboliek. Maar ook het studio interieur van Cy Twombly is een klein pareltje, dat je een prachtig inkijkje geeft in het leven van deze grootmeester die ook in de fotografie zijn eigen taal zo mooi gecreëerd heeft.”

Haute Auctions
Haute Auctions is het nieuwe internationale platform voor kunstfotografie. Hier kunnen verzamelaars en liefhebbers belangrijke 20ste-eeuwse en hedendaagse werken van gevestigde namen en opkomend talent aankopen, onder begeleiding van experts. Het is een initiatief van Roy Kahmann; kunstverzamelaar, galeriehouder en uitgever van fotoboeken en fotografiemagazines. In september 2020 lanceerde hij het platform samen met Margitte Verwoerdt, voormalig specialist Post-War & Contemporary Art bij Bonhams. Dit deden zij vanuit het verlangen de fotografiewereld een nieuwe impuls te geven.

Haute Auctions
©Marc Lagrange – My Goddess

De kijkdagen zijn op vrijdag 9 april tot en met maandag 12 april. De veiling zelf is op 13 april en begint om 19:30.

Meer weten over Haute Auctions, klik hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam