Solotentoonstelling; Juul Kraijer in De Ketelfactory

0
Juul Kraijer
(c) Juul Kraijer

Als je naar een slang kijkt, kan het zijn dat je eigenlijk liever weg wil kijken. Maar de Nederlandse kunstenares Juul Kraijer ziet dit anders. Zij ziet de schoonheid, elegantie en de perfecte balans tussen lichaam en kracht. Ze ziet niet de angst die veel mensen voor slangen koesteren, maar wel het gevaar dat van het dier kan uitgaan.

Al een lange tijd is de slang een belangrijke rol als drager van magische betekenissen in vele rituele praktijken en godsdiensten over de hele wereld. Het is een combinatie van aantrekkingskracht en gevaar van het dier waardoor mensen zich aangetrokken kunnen voelen. Dit is ook een van de redenen waarom de slang een groot inspiratiebron is voor Juul Kraijer.

Tentoonstelling: ‘S’
De solotentoonstelling ‘S’ van Kraijer is vanaf 6 maart te bekijken. Met tekeningen, geënsceneerde foto’s, rituele objecten, fonkelnieuwe collages en een grote driedelige video-installatie, brengt De Ketelfactory het werk tot leven.
Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie, met een tekst door Wouter Welling. En een videoportret gemaakt door Kim Everdine Zegers.

(c) Juul Kraijer

Juul Kraijer
In 1994 is Kraijers afgestudeerd aan de Academie voor beeldende kunsten in Rotterdam met tekenen. Haar werken zijn bewust zonder titel, zodat iedereen er zijn eigen invulling aan kan geven. Zij laat zich inspireren door onder andere, mythologie, psychologie en de natuur. Met haar werken heeft ze al diverse prijzen gewonnen als Charlotte Köhler Prijs, de Philip Morris Kunstprijs en meer. Ook exposeert ze in binnen- en buitenland.

De solotentoonstelling ‘S’ van Juul Kraijer is vanaf 6 maart tot en met 2 mei te zien in De Ketelfactory. Voor meer informatie ga naar www.deketelfactory.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam