Portrait of Humanity 2021: de winnaars!

Deze week zijn de winnaars van de Portrait of Humanity wedstrijd bekend gemaakt. De dertig enkele beelden en drie series laten zien dat wij mensen meer met elkaar gemeen hebben dan we van elkaar verschillen.

0
Portrait of Humanity
So Much Stronger Than Hate, Italy © Paolo Barretta, Portrait of Humanity 2021 Single Image Winner

Portrait of Humanity is een initiatief van 1854 Media en British Journal of Photography. Met de wedstrijd willen ze onze gedeelde waarden vieren: individualiteit, gemeenschap, en eenheid. Fotografen van elk niveau, en van over de hele wereld, konden foto’s insturen om de vele gezichten van de mensheid te vangen; blijdschap, moed, momenten van reflectie, werk en vrije tijd, eerste ontmoetingen, een laatste afscheid en alles daartussenin.

Portrait of Humanity
Oscar Pandiño, Soacha, Colombia © Carlos Saavedra, Portrait of Humanity 2021 Single Image Winner

Er werden dit jaar 30 enkele beelden bekroond en drie series. Bij de enkele beelden zit de Nederlandse inzending van Elena Orta, en een Belgische inzending van Elise Corten. De series zijn gewonnen door Alexa Vachon, Edgar Martins en Hyoyeon Kim. De winnende beelden worden dit jaar tijdens the Portrait of Humanity Global Tour 2021 op verschillende plekken ter wereld tentoongesteld. Hiernaast worden de 200 enkele beelden van de shortlist verzameld in een boek en de 3 series worden gepubliceerd in British Journal of Photography.

Where no roads go, Somewhere in Arabian sea, Goa, India. © Rohit Iyer, Portrait of Humanity 2021 Single Image Winner

1854 Media is een bekroonde digitale media-organisatie met een wereldwijd publiek. Het is uitgever van British Journal of Photography, ’s werelds langstlopende fotografietitel, die sinds 1854 pioniers van de fotografie tentoonstelt. 1854 Media heeft ook diverse internationale fotografie-prijzen opgezet, waaronder OpenWalls, Portrait of Britain, BJP International Photo-graphy Award, Female in Focus en Portrait of Humanity, die allemaal gericht zijn op het ontdekken en promoten van nieuw talent. 

Bekijk alle winnende beelden hier.

Iio Ryoyi, Gardener, Hiroshima, Japan © Ingvar Kenne, Portrait of Humanity 2021 Single Image Winner
Portrait of Humanity
Lilly and Waltraud, Travemünde, Baltic Resort, Germany © Mirja Maria Thiel , Portrait of Humanity 2021 Single Image Winner
stop givin’ me yon funny look, from the series What Photography and Incarceration Have in Common With an Empty Vase © Edgar Martins
Mitra, Kabul, Afghanistan, from the series Grounded © Alexa Vachon
Hapcheon, South Korea, from the series Abnormal Sense © Hyoyeon Kim

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam