Art Central Rotterdam XL – Art Weekend

0
Art Central Rotterdam XL

Van 17 tot en met 19 maart 2023 staat de stad Rotterdam in zijn geheel in het teken van hedendaagse kunst en cultuur tijdens Art Central Rotterdam XL. Een cultureel evenement waarbij zesendertig kunstruimtes en instellingen in Rotterdam tegelijkertijd hun tentoonstellingen openen met verruimde openingstijden, om een compleet programma van activiteiten aan te bieden die gratis toegankelijk zijn voor het publiek: een programma van evenementen en rondleidingen om hedendaagse kunstwerken te ontdekken en te waarderen, unieke kunstruimtes en kunstinstellingen in elk deel van de stad.

Centrale tentoonstelling Art Central Rotterdam XL
De centrale tentoonstelling ‘SUBJECT:TRANSITION’ te zien bij Baanhof is samengesteld door curator Anna Buyvid met kunstwerken van alle kunstruimtes. De tentoonstelling heeft als doel te reflecteren op transities in de breedste zin van het woord. “We bevinden ons in een tijd die sterk gedefinieerd wordt door het fenomeen ‘transities’: sociaal, cultureel, politiek, ecologisch. Hoe gaan kunstenaars om met deze transitie(s)? Ik wil een ruimte te creëren voor een discussie in de context van de stad Rotterdam en haar geschiedenis en hoe dit zich weer verhoudt tot de toekomst.”

Art Central Rotterdam XL–Art Weekend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam