Micky Hoogendijk: The Meetings Of The Waters

0
Micky Hoogendijk
NR. VI The Meetings Of The Waters © Micky Hoogendijk

Na een gevarieerde loopbaan begon Micky Hoogendijk ruim tien jaar geleden te fotograferen, nadat zij vlak voor het overlijden van haar moeder een laatste cadeau ontving: een fotocamera. Inmiddels heeft Hoogendijk hiermee een carrière weten op te bouwen in binnen- en buitenland. Na achttien jaar buitenland woont Micky sinds twee jaar in Noord-Brabant waar ze naast een prachtige studio haar eigen galerie Gallery Micky Hoogendijk aan huis heeft. Hier is tot en met 18 januari haar nieuwe fotoserie The Meetings of the Waters tentoongesteld.

Zeebodem
In The Meetings of the Waters zijn vijf naakte vrouwen vastgelegd in een uitgestrekt landschap van een drooggelegde zee. Net als voorgaande series, is ook deze serie, ontstaan vanuit een droom. “Anderhalf jaar geleden droomde ik al over deze beelden”, vertelt Micky Hoogendijk. “Ik droomde over een brede horizon en een filmisch landschap dat niet te duiden was.

Micky Hoogendijk
NR. VI The Meetings Of The Waters © Micky Hoogendijk

Op het moment dat ik naar de Waddeneilanden vaar om een vriendin te bezoeken, valt mijn oog altijd op de desolate plekken waar je je boot kunt laten droogleggen. Eb en vloed maakt het mogelijk dat je op bepaalde tijden van de dag op de zeebodem kunt lopen. Dit landschap kwam overeen met mijn droom, dit was wat ik wilde vastleggen. Met een enorme zeilboot, gehuurd van een vriend, zijn we een weekend de zee opgegaan. Bij zonsop- en zonsondergang lieten we de boot droogleggen en kon ik mijn modellen op deze bijzondere plekken fotograferen.”

Lees het hele artikel in Focus januari

The Meetings Of The Waters
t/m 18 jan
alleen op afspraak:
studio@mickyhoogendijk.com
Gallery Micky Hoogendijk
Heieind 1B, Hoogeloon
www.mickyhoogendijk.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam