Van onschatbare waarde – 200 jaar Naturalis

0
Yvette van Boven kok, kookboekenschrijver met het En tibi herbarium, oudst bewaarde herbarium ter wereld. Thuis in de keuken bij Yvette . foto raymond rutting

Naturalis bestaat 200 jaar en viert dit met een jubileumtentoonstelling van precies 200 dagen. Hierbij worden 25 topstukken uit de normaal ontoegankelijke collectietoren gepresenteerd. Objecten als de uitgestorven Kaapse leeuw, de Darwin-vinken en de Diepenveen-meteorietwerpen samen licht op de indrukwekkende geschiedenis en verzameling van Naturalis. Hiernaast zijn er portretten van bijzondere Nederlanders te zien. Fotograaf Raymond Rutting legde hen, vaak in hun eigen huis, vast met hun favoriete object uit de collectie van Naturalis. De Nederlanders zijn jong en oud, natuur- én cultuurliefhebbers, experts, schrijvers, acteurs, sporters, tv-personalities en meer. Zo koos astronaut André Kuipers de Diepenveen-meteoriet als favoriet object. Kok en kookboekenschrijfster Yvette van Boven ging op de foto met het En Tibi, het alleroudste herbarium ter wereld. 

200 jaar Naturalis
Henk Schiffmacher tatoeëerder, natuurliefhebber met een Dodo skelet in zijn huis. foto naturalis/ raymond rutting

Van onschatbare waarde – 200 jaar Naturalis  
t/m 17 apr 

Naturalis Biodiversity Center 
Darwinweg 2, Leiden 
Naturalis.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam