Fotografieweekend in Het Scheepvaartmuseum

0
Engelen van de zee, Stephan Vanfleteren @Twycer

Op zaterdag 12 & zondag 13 december organiseert Het Scheepvaartmuseum speciaal voor fotografieliefhebbers een fotografieweekend. Bezoekers slaan twee vliegen in één klap en kunnen fotografietentoonstellingen van twee gelauwerde fotografen bezoeken. In Engelen van de zee van de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren staan de indringende portretten van jongens van maritiem internaat IBIS centraal. Rijzend Water van fotojournalist Kadir van Lohuizen gaat over de wereldwijde impact van de stijgende zeespiegel. Ondanks de urgente boodschap is deze tentoonstelling een waar visueel spektakel. Tijdens het weekend zijn er rondom de tentoonstellingen extra activiteiten. 

Het programma

Bezoekers kunnen op 12 & 13 december van 11-16 uur een bezoek aan de tentoonstellingen starten met een kleinschalige, coronaproof introductie op zaal door museumgidsen. Daarnaast maken bezoekers kans op een gesigneerd boek van beide fotografen en ontvangen zij een gratis poster van Engelen van de Zee van Stephan Vanfleteren. Ook zijn er mini-colleges en online rondleidingen te volgen, zowel vanuit huis als in het museum. Speciaal voor het fotografieweekend is tallship Stad Amsterdam op zaterdag en zondag geopend van 11.00-15.30 uur. Let op: voor het bezoeken van dit schip is een geldig legitimatiebewijs verplicht. Tijdslot voor het tallship is te boeken in het museum.

Alle activiteiten zijn gratis met een geldig museumentreebewijs (Museumkaart, ICOM-kaart, BGL VIP-kaart = gratis toegang tot het museum). Bezoekers zijn verplicht vooraf een museumticket met datum & starttijd te boeken. Het weekend wordt georganiseerd in samenwerking met en voor de achterban van fotografiefestival Unseen Amsterdam.

Het Scheepvaartmuseum
Rijzend water terschelling 2019 @Kadir van Lohuizen
Het Scheepvaartmuseum
Noah Koninklijk werk IBIS Bredene 2016 @Stephan Vanfleteren
Het Scheepvaartmuseum
Bezoeker in Rijzend Water – Credids Twycer

Het Scheepvaartmuseum

12 & 13 december 2020

hetscheepvaartmuseum.nl

Meer lezen over Stephan Vanfleteren en zijn tentoonstelling Engelen van de zee lees dan dit artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam