Joumana El Zein Khoury is de nieuwe directeur van World Press Photo

0

Joumana El Zein Khoury is gekozen tot de nieuwe directeur van World Press Photo.
Zo is vandaag bekend gemaakt.
Zij was de voorgaande vijftien jaar directeur van het Prins Claus Fonds voor Cultuur en Ontwikkeling.

het persbericht luidt verder:
Tijdens haar periode heeft ze het Prins Claus Fonds ontwikkeld tot een internationaal gerenommeerde instelling die cultuur onder druk ondersteunt en is ze cruciaal geweest voor het versterken van de fondsenwervingscapaciteiten van het Prins Claus Fonds. Joumana heeft meer dan vijftien jaar internationale culturele uitwisselingservaring, het ontwikkelen van programma’s en het stimuleren van nieuw talent. Ze was eerder directeur van de Lutfia Rabbani Foundation for Euro-Arab exchange en werkte samen met organisaties als de Arab Image Foundation en het Baalbeck Festival. Ze is bestuurslid van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) en de Lutfia Rabbani Foundation. We zijn ervan overtuigd dat haar kennis, ervaring en betrokkenheid van vitaal belang zullen zijn voor de stichting om haar relevantie te behouden, toekomstige inspanningen na te streven en het wereldwijde perspectief waar te maken. Arnoud van Dommele, waarnemend directeur van de stichting, draagt per 1 februari 2021 de functie van directeur over aan Joumana en blijft tot 1 april om een soepele overgang te garanderen. De World Press Photo Foundation waardeert het werk dat Arnoud de afgelopen maanden heeft verricht om de continu├»teit van de organisatie te waarborgen.

www.worldpressphoto.org

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam