Podium MH met Hilversum Beter Bekeken fotografen

0
Podium MH
© Anke van der Meer

Podium MH staat 26 september in het teken van Hilversum Beter bekeken, een inspirerende avond over passie, mooie fotografie en indringende verhalen. Nieuwsfotografen Anke van der Meer, Selma van der Bijl en Dieuwertje Bravenboer gingen op onderzoek in Hilversum, met drie intrigerende reportages als resultaat. 

Anke van der Meer:
Vrouwen mogen niet sporten, geen kleurrijke kleding dragen, alleen met een zachte stem praten, niet naar muziek luisteren, niet naar school, niet gefotografeerd worden…

Dit is slechts een greep uit de regels die de taliban heeft opgesteld voor vrouwen. Van der Meer geeft een inkijkje in het leven van twee meisjes en laat zien welke verworven vrijheden vrouwen in Afghanistan moeten inleveren.

Podium MH
© Dieuwertje Bravenboer

Dieuwertje Bravenboer:
Waar je wieg staat kan veel betekenen voor je leven als kind.

Bravenboer vroeg zich af hoe kinderen de eigen wijk ervaren. Want net als vroeger bij de fotograaf zelf is de wijk hun leven. Hilversum telt acht wijken, elk met een eigen cultuur, architectuur, verbindingen, ontmoetingsplekken en voorzieningen.

Selma van der Bijl:
Uit cijfers van de Nierstichting blijkt dat er in Nederland jaarlijks 2000 nierpatiënten bijkomen.

Van der Bijl laat in een intieme serie zien wat de impact is voor Corwin en zijn gezin, terwijl hij wacht op een nieuwe nier. Hij staat op een donorwachtlijst, maar dat kan nog jaren duren.

Podium MH
© Selma Van der Bijl

Reserveer hier je bezoek

26 sept | 19:30 – 21:30 uur (ontvangst vanaf 19:00 uur) | entree is een museumticket | lezing en bezoek expositie

De tentoonstelling Hilversum Beter Bekeken is nog t/m 12 november te zien. 
Museum Hilversum, Kerkbrink 6, Hilversum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam