My Brexit 52/48 van Merlin Daleman

0
Merlin Daleman
Engeland, Ingoldmells, 07-06-2019 Bushalte van Butlins Skegness. © Foto Merlin Daleman

Een krappe meerderheid van de Britten stemde in 2016 voor vertrek uit de Europese Unie. Gefascineerd door de uitslag van het referendum keerde de Brits-Nederlandse fotojournalist Merlin Daleman terug naar de streek waar hij opgroeide. In de Black Country, de voormalige mijnstreek ten westen van Birmingham, lijkt het of de tijd heeft stilgestaan, alleen is alles nu verloederd. Vervolgens reisde hij het land door en fotografeerde het dagelijks leven in steden waar massaal vóór of juist tegen Brexit is gestemd. Daleman legt mensen vast van wie het merendeel niet heeft kunnen profiteren van de welvaart die is voortgekomen uit de eenheid van Europa. De beelden in My Brexit 52/48 laten een verhaal zien van onvrede en armoede, maar ook van saamhorigheid. Achter de vaak alledaagse beelden gaan hoge werkeloosheid, een groeiend aantal daklozen, gezondheidsproblemen en verdeeldheid schuil. De kinderen en jongeren op de foto’s staan voor Daleman symbool voor de ongewisse toekomst van het land. Nietsvermoedend groeien zij op, waarbij hun levens onvermijdelijk zullen worden gevormd door politieke en economische krachten die ze nog niet kunnen begrijpen en waar ze geen invloed op hebben.

My Brexit 52/48
Engeland, Beverley, 01-10-2017 Bezoekers aan de boerenmarkt van Beverley. © Foto Merlin Daleman

Merlin Daleman – My Brexit 52/48
t/m 14 feb 2021
Kunsthal Rotterdam
Museumpark, Westzeedijk 341
kunsthal.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam