Johan Bergsma vertelt over fotoproject “Respect”

Op zaterdag 24 oktober om 14.30 uur vertelt Johan Bergsma over zijn fotoproject Respect in de Sint Joriskerk, Hof 1 in Amersfoort. Johan Bergsma wil met foto’s en verhalen laten zien wat het betekent als je als militair fysiek of mentaal gewond raakt. Ook het leven van het thuisfront staat daarna vaak op zijn kop. Terwijl juist de steun van het thuisfront cruciaal is bij het herstel van de gewonde militair.

0
Johan Bergsma
@Johan Bergsma

Fotoproject Respect van Johan Bergsma

Johan Bergsma, auteur en fotograaf, heeft 37 jaar bij de Koninklijke Landmacht gewerkt. Hij maakte drie uitzendingen mee en kwam er zelf goed van af. Johan Bergsma merkt dat er een hoop onbegrip is in de maatschappij waar gewonde militairen mee geconfronteerd worden. Dat was de aanleiding voor dit project.

Actueel beeld

Veel mensen waren gewond geraakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hun komst naar huis werd daardoor getekend. Bergsma heeft met het fotoproject Respect een actueel beeld geschetst van mannen en vrouwen die gewond raken tijdens militaire missies en naar huis terugkeren. Wat betekent dit voor het leven van deze militairen? Voor hun partners en gezinnen? En hoe reageert de samenleving?

Deze lezing is onderdeel van de expositie Naar huis?/Coming home? die tot en met 24 oktober te zien is in de Joriskerk. Open van dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur. Zie voor details 033fotostad.com.

Kaarten voor de lezing kosten €5,- en zijn verkrijgbaar via: https://www.033fotostad.com/evenementen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam