Ka-Ho Pang toont Invisible in Gallery WM

Invisible is de eerste solotentoonstelling van Ka-Ho Pang. De in Frankrijk geboren fotograaf van Hong Kongse afkomst (1985) houdt zich in de eerste plaats bezig met de dynamiek van menselijke verbinding zoals weerspiegeld in het menselijk gezicht.

0
Ka-Ho Pang
© Ka-Ho Pang

Dit zeer persoonlijke oeuvre toont de groei van Ka-Ho Pang als straatfotograaf: waar hij eerst enkele meters van zijn subjecten verwijderd was, daar is hij tegenwoordig slechts één meter verwijderd van de toevallige voorbijgangers van wie hij een foto besluit te maken. Het vastleggen van open gezichten en openhartige blikken op straat is Pangs manier om contact te maken met zijn medemens; de eerste stap in de dans van menselijk engagement en sociale interactie.

Marktkramen

Naast het portretteren van mensen maakte Ka-Ho Pang ook foto’s van de marktkramen in Hongkong. De fotograaf groeide op met Aziatische marktkramen. Zoals zoveel van zijn leeftijdsgenoten neuzelde hij door de talloze consumptieartikelen die werden getoond, zowel originele- als originele nepmerken. Pangs kijk op deze marktkramen is anders dan de gebruikelijke drukte waarmee deze kramen werden geassocieerd. Hij koos late nachten en vroege ochtenden om door de stad te dwalen, en ontdekte dat de kraampjes verstoken waren van klanten, badend in de gloed van felle neonlichten, en eenzame marktverkopers die hun dagelijkse inkomsten natelden. Het resultaat is een reeks chromatisch levendige, rijk geschakeerde beelden die een gevoel van isolatie en stilte oproepen.

Gallery WM
© Ka-Ho Pang

Amsterdam

Sinds januari 2019 woont Ka-Ho Pang in Amsterdam. Hoewel de Nederlandse hoofdstad relatief dichtbevolkt is, was hij verwonderd door het rustige tempo van de stad, dat in sterk contrast staat met de hectische drukte die Hong Kong kenmerkt. Wat deze twee metropolen echter gemeen hebben is het gebrek aan sociale interacties op straat, hetgeen Pang blijft fascineren en aanmoedigen om alsmaar een beetje dichter bij zijn subjecten te komen.

Ka-Ho Pang – Invisible
16 okt t/m 14 nov.
Gallery WM
Elandsgracht 35, Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam