Jean-Luc Mylayne: De herfst van het paradijs

0
Jean-Luc Mylayne
N° 524, février mars avril 2007, 228 x 183 cm © Jean-Luc Mylayne

Al meer dan veertig jaar is het werk van Jean-Luc Mylayne (1946) toegespitst op ontmoetingen met vogels in hun natuurlijke omgeving en legt hij hun vluchtige aanwezigheid vast met zijn camera. Daarbij is het dier niet alleen protagonist, maar ook een gelijkwaardige conceptuele partner. Huis Marseille toont de eerste solotentoonstelling van deze Franse kunstenaar in Nederland. Er is een selectie te zien van ruim veertig werken die tussen 1979 en 2008 zijn gemaakt. Met het gebruik van analoge fotografie, het maken van unieke afdrukken, het al tientallen jaren bezig zijn met hetzelfde onderwerp en vooral door de tijd die het kost om elk individueel werk te maken, heeft Jean-Luc Mylayne een even radicaal als poëtisch artistiek oeuvre gecreëerd dat tot op heden ongeëvenaard is.

10 september t/m 22 november
Huis Marseille
Keizersgracht 401, Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam