Remsen Wolff – Amsterdamse meiden in Foam

0
Remsen Wolff
Patch, Amsterdam 22 april 1992 © The Remsen Wolff Collection – courtesy of Jochem Brouwer 2020

De tentoonstelling Remsen Wolff – Amsterdamse meiden bestaat uit ruim 50 vintage portretten en contactvellen uit het analoge archief van de Amerikaanse fotograaf Remsen Wolff (1940-1998). Tussen 1990 en 1992 spendeerde Wolff een maand per jaar in het American Hotel in Amsterdam voor het project Special Girls – A Celebration, een reeks portretten van transgender personen in New York en Amsterdam – de stad die destijds te boek stond als ‘gay capital of Europe’. Deze unieke portretten zijn nu eens uitbundig en glamorous, dan weer ingetogen en kwetsbaar. Gezamenlijk geven de foto’s een beeld van een hoge mate van genderfluïditeit in het Amsterdam van de jaren 90, voorbij het publieke leven dat zich afspeelde in notoire nachtclubs als Club RoXY en iT.

Van 11 sep t/m 6 dec te zien bij Foam, Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam