Prix Pictet 2019 nomineert Awoiska van der Molen

0
Prix Pictet 2019
Awoiska Van der Molen, #384-16, 2013. From the series: Im schwarzen Himmelsrund, 2009 – 18 © Awoiska Van der Molen, Prix Pictet

De shortlist voor de Prix Pictet 2019 wedstrijd is bekend. De Nederlandse Awoiska van der Molen is een van de twaalf genomineerden. Het thema van deze achtste editie is ‘Hoop’.

‘Hoop’ biedt een breed scala aan creatieve mogelijkheden en heeft een sterke verbinding met duurzaamheid, het centrale thema van Prix Pictet. Hoop bij tegenspoed. Recycling. Herbebossing. Wetenschap – vooruitgang in de geneeskunde – en technologische oplossingen voor mondiale milieuproblemen. Dalende armoede niveaus.

Awoiska van der Molen is genomineerd voor haar serie Im schwarzen Himmelsrund, 2009-2018, met verstilde zwart-wit beelden van een ongerepte natuur, ver weg van onze digitale wereld. De shortlist bevat werk van 12 kunstenaars uit 8 landen op 4 continenten. Alle genomineerden zijn: Shahidul Alam (Bangladesh), Joana Choumali (Ivoorkust), Margaret Courtney-Clarke (Namibië), Rena Effendi (Azerbaijan), Lucas Foglia (Verenigde Staten), Janelle Lynch (Verenigde Staten) ), Ross McDonnell (Ierland), Gideon Mendel (Zuid-Afrika), Ivor Prickett (Ierland), Robin Rhode (Zuid-Afrika), Awoiska van der Molen (Nederland), Alexia Webster (Zuid-Afrika).

Prix Pictet 2019
Awoiska Van der Molen, #545-16_2018. From the series: Im schwarzen Himmelsrund, 2009 – 18 © Awoiska Van der Molen, Prix Pictet

De uiteindelijke winnaar van Prix Pictet 2019 wordt op 13 november bekend gemaakt, tijdens de opening van de tentoonstelling met werken van de 12 genomineerde fotografen in het Victoria and Albert Museum in Londen.

Prix Pictet werd in 2008 opgericht door de Pictet Group en is ’s werelds toonaangevende prijs voor fotografie en duurzaamheid geworden. Prix Pictet wil de kracht van fotografie benutten om wereldwijde aandacht te vestigen op duurzaamheidskwesties, vooral met betrekking tot het milieu. De winnaars van de vorige edities zijn: Benoit Aquin, Nadav Kander, Mitch Epstein, Luc Delahaye, Michael Schmidt, Valérie Belin en Richard Mosse.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam