Documentaire foto-opdrachten Amsterdam 2020

0
Foto Opdracht
MarcFaasse, Toeristen, Foto Opracht 2017

Oproep voor fotografen

Jaarlijks financiert het Stadsarchief drie documentaire fotoseries. Fotografen worden uitgenodigd om vóór 1 mei 2020 een plan in te sturen voor een fotoproject over Amsterdam.

Sinds 1972 laat het Stadsarchief Amsterdam consequent en op artistiek niveau de stad, haar bewoners en allerlei stedelijke fenomenen vastleggen: fotografie als maatschappelijk betekenisvol medium om het tijdsbeeld op te tekenen en voor latere generaties te bewaren. Al meer dan 200 fotografen ontvingen een opdracht.

Jaarlijks worden drie projecten met ieder € 10.000 gesubsidieerd. De resultaten (series van circa 20 afdrukken) worden toegevoegd aan de rijke collectie en zijn te zien op de Beeldbank van het Stadsarchief.

Het Stadsarchief roept professionele fotografen op om vóór 1 mei 2020 om 9.00 uur  ‘s ochtends een projectopzet in te sturen. Deze omvat een korte inhoudelijke beschrijving, een (voorlopig) plan van uitvoering, een begroting en een curriculum vitae van maximaal één pagina. Het plan kenmerkt zich door professionaliteit en originaliteit.

IsabellaRozendaal, Foto Opdracht 2016

Gelieve géén foto’s mee te sturen. Pas na een eerste selectie op basis van het schriftelijke plan volgt in de week van 11 tot 15 mei een uitnodiging om een portfolio in te leveren.

Inzendingen en informatie: 
verwerving.saa@amsterdam.nl ter attentie van Jan de Klerk en onder vermelding van documentaire foto-opdrachten 2020
Uiterlijk vrijdag 26 juni 2020 zullen de geselecteerde fotografen voor de opdracht bekend worden gemaakt.

U vindt hier meer over de documentaire foto-opdrachten van 2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam