Stephan Vanfleteren Present – virtuele tour

0

Een virtuele rondleiding door de tentoonstelling van Stephan Vanfleteren – Present in het FoMu in Antwerpen.

Nu Present van Stephan Vanfleteren op dit moment niet te bezoeken is geeft FOMU Antwerpen een virtuele rondleiding door de expositie. In zes afleveringen leidt FOMU-gids Karolien je door het leven en werk Vanfleteren.

In zes afleveringen leidt FOMU-gids Karolien je door het leven en werk van Stephan Vanfleteren. In de eerste aflevering maak je kennis met zijn vroege werk. Wat waren de angsten en interesses van de jonge Stephan Vanfleteren? Maakt hij als jonge fotografiestudent keuzes die de rest van zijn verdere werk bepalen?

Aflevering 2: Pers
Stephan Vanfleteren is 24 jaar als hij met knikkende knieën uit het kantoor van de directeur van De Morgen wandelt. Als piepjong kuiken wordt hij naar het bloedbad van de Rwandese genocide gestuurd. Vandaag kijkt de fotograaf kritisch naar deze reeks: Hoe moet je ellende in beeld brengen zonder sensatie te creëren. In de tweede aflevering van Present at home gaan we dieper in op hoe Vanfleteren als persfotograaf zijn eerste stappen zette. Van de genocide in Rwanda naar de oorlog in Kosovo en de Dutroux-affaire in eigen land: Vanfleteren drukte als persfotograaf steeds zijn eigen stempel in de media.

Aflevering 3: Elvis & Presley
Wat weinig mensen weten, is dat Stephan Vanfleteren een grote droom had die hij wou realiseren voor hij dertig werd: doorheen Amerika reizen, verkleed als Elvis. Dat deed hij samen met de Zwitserse fotograaf Robert Hubert. De twee fotograferen elkaar, het resultaat – de kleurrijke reeks Elvis & Presley – is een roadtrip door de VS, langs goedkope motels, wassalons en liftend door de woestijn. Reis met hen mee in aflevering 3 van Present at home.
De resterende delen zullen binnenkort allemaal op de website van het museum te zien zijn.

Vanwege het coronavirus COVID-19 zal het FoMu in ieder geval nog tot 19 april gesloten zijn. Mocht je daarna willen gaan, check dan eerst of ze daarna open zijn.

Waalsekaai 47
Antwerpen
fomu.be

Bij de tentoonstelling is ook een boek verschenen. Je kunt hier klikken voor een beschrijving van Present

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam