Nikon Z 50

0
Nikon Z 50

Nikon breidt haar serie systeemcamera’s met Z-vatting uit met de Nikon Z 50. In tegenstelling tot de Z 6 en Z 7 gaat het niet om een full-frame camera maar om een model met een beeldsensor in APS-C formaat, oftewel DX zoals Nikon het noemt. De camera heeft wel dezelfde grote lensvatting als de andere Z-camera’s, en kan daardoor ook de voor het Z-systeem ontworpen objectieven gebruiken.

Elf opnames per seconde

De Z 50 beschikt over een BSI CMOS-sensor met 20,9 miljoen pixels. Door toepassing van een krachtige Expeed 6 Image Processor heeft de Z 50 een hoge seriesnelheid van elf opnames per seconde, met scherpstelling bij elke opname. Bij Live View beeld valt de seriesnelheid terug tot 5 beelden per seconde.

Nikon Z 50

Hybride AF

De camera beschikt over een hybride autofocussysteem met 209 fasedetectie scherpstelpunten op de sensor die bijna 90 % van het beeld afdekken. De autofocus kan daardoor op onderwerpen scherpstellen die zich binnen het beeldveld bewegen. Door de Eye-Detection AF die we al van de andere Z-camera’s kennen kan de camera op het oog van het onderwerp scherpstellen, handig bij portretfotografie.

Weerbestendig

De behuizing is voorzien van een boven- en voorplaat van een sterke magnesiumlegering, en efficiënt afgewerkt tegen spat- en regenwater. Naast de elektronische zoeker met 2,36 miljoen beeldpunten heeft de Nikon Z 50 een veelzijdig scherm. Het is aanraakgevoelig en zo ver uitklapbaar dat je het beeld vanaf de voorkant kunt bekijken, handig voor vloggers.

Nikon Z 50

4K filmfunctie

De filmfunctie biedt een 4K-kwaliteit en een 120 fps slow-motion modus in Full HD. Je kunt een externe microfoon aansluiten. De ingebouwde timelapsfunctie maakt meteen een 4K-video van de gemaakte beelden. Met de optionele FTZ-lensadapter kun je objectieven uit het enorme F-assortiment op de camera gebruiken. De Nikon Z 50 heeft verkoopprijzen van € 949,- (body), € 1.099,- (incl. 16-50mm) of € 1.399,- (incl. 16-50mm en 50-250mm).

Nikon Z lenzen

Z DX-objectieven

Nikon introduceert ook meteen de eerste lenzen die speciaal voor de Z-camera(‘s) met DX-sensor zijn ontwikkeld. De Nikkor Z DX 16-50mm F3.5-6.3 VR (€ 359,-) is (een in ingeschoven toestand) opvallend platte kitzoom. De lens heeft een zoombereik van omgerekend 24-75mm en een optisch ontwerp met een ED-element en vier asferische elementen. De Nikkor Z DX 50-250mm F4.5-6.3 VR (€ 409,-) heeft een zoombereik van omgerekend 75-375mm en een optisch ontwerp met een ED-element. De objectieven beschikken over een steppenmotor voor een snelle en geruisloze scherpstelling en ingebouwde beeldstabilisatie.

Nikon.nl

Eisa Award: EISA PROFESSIONAL STANDARD ZOOM LENS 2019-2020: Nikon NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam