Oproep: Stuur in voor de Sony World Photography Awards 2020

Elk jaar worden de prestigieuze Sony World Photography Awards uitgereikt. De inzending voor de editie van 2020 is geopend en heeft vier nieuwe onderdelen.

0
1st place © Federico Borella, Italy, 1st, Professional competition, Documentary, 2019 Sony World Photography Awards

De Sony World Photography Awards, geproduceerd door de World Photography Organisation, bestaan uit vier onderdelen: Professional, (voor een reeks/meerdere werken), Open (voor een enkele afbeelding), Student (voor academische instellingen) en Youth (voor twaalf- tot en met negentienjarigen). Uit de tien categoriewinnaars van de professionele competitie wordt vervolgens de Photographer of the Year gekozen. Buiten deze vier onderdelen worden de National Awards uitgereikt voor de beste inzending per land. Ook wordt elk jaar aan een fotograaf de Outstanding Contribution to Photography Award uitgereikt, voor zijn bijdrage aan de fotografie. De winnende beelden worden jaarlijks tentoongesteld in Londen, waarna de tentoonstelling op reis gaat.

Nieuwe onderdelen Sony World Photography Awards 2020

De Sony World Photography Awards blijven evolueren en ontwikkelen om fotografische gemeenschappen over de hele wereld met elkaar in contact te brengen. De 2020-editie zal daarom vier nieuwe onderdelen krijgen:

-Allereerst wordt het werk van Latijns-Amerikaanse fotografen gevierd met een nieuwe Latijns-Amerikaanse professionele Award. Deze staat open voor alle fotografen uit Latijns-Amerikaanse landen die deelnemen aan de professionele competitie van 2020. De winnaar en geselecteerde finalisten ontvangen digitale apparatuur van Sony en krijgen in 2020 een tentoonstelling van hun werk in Mexico.

1st place © Marinka Masséus, Netherlands, 1st Place, Professional competition, Creative, 2019 Sony World Photography Awards (10)

-In samenwerking met Sony China hebben de Awards ook de China National Student Photography Award gelanceerd. Deze nieuwe wedstrijd staat open voor alle academische instellingen op het Chinese vasteland met fotografieopleidingen en is bedoeld om de volgende generatie fotografen te erkennen.

-Voor jonge fotografen in de leeftijdscategorie van 12-19 jaar bieden de Awards meer mogelijkheden. Fotografen worden nu uitgedaagd om tot drie beelden per maand in te sturen rond verschillende thema’s. Van juni tot december wordt elke maand één winnaar gekozen die mee doet voor de titel van ‘Jeugdfotograaf van het jaar’.

-Tot slot is er een nieuwe Milieucategorie geïntroduceerd in de Professionele competitie. Dit als erkenning voor het groeiende belang van dit onderwerp in zowel de beeldende kunstfotografie als de fotojournalistiek.

Deadlines

Deelname aan de Awards is gratis en kan nog tot:
– Student Focus: 29 november 2019
– Open en National Awards: 7 januari 2020
– Professional: 14 januari 2020
– Youth: elke laatste dag van de maand van juni tot december 2019  

De eerste shortlists van de Sony World Photography Awards 2020 zullen op 4 februari 2020 bekend worden gemaakt.

Kijk hier voor de twee Nederlandse winnaars die deelnamen aan de 2019 editie van SWPA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam