YiPArt Fotoveiling 2019

De grootste benefiet-fotoveiling van Nederland, de YiPArt Fotoveiling, vindt op 13 oktober voor de 9e keer plaats. Op die dag worden in samenwerking met veilinghuis Christie’s de werken van meer dan 80 topfotografen geveild ten bate van het werk van de stichting Young in Prison (YiP).

0
YIPART

Deze internationale NGO helpt kinderen en jongeren die in conflict zijn (geweest) met de wet om positief bij te dragen aan de samenleving. Dit doen ze door hen creatieve en sportieve programma’s voor persoonlijke ontwikkeling te bieden – zowel in gevangenschap als erna. De foto’s zijn voorafgaand aan de veiling op twee dagen te bezichtigen in CIRCL in Amsterdam. Het is voor kunstliefhebbers een bijzondere mogelijkheid om een werk aan te schaffen van zowel bekende topfotografen als van opkomend talent. Tegelijkertijd biedt de veiling de kans bij te dragen aan de positieve resocialisatie van ex-gedetineerde jongeren wereldwijd. Dit jaar hebben onder anderen Diana Blok, Freudenthal/Verhagen, Hans van der Meer, Hendrik Kerstens, Jasper de Beijer, Koen Hauser, Koos Breukel, Suzanne Jongmans, Vincent Mentzel en Wendelien Daan werk gedoneerd.

Fotograaf Stacii Samidin doneert niet alleen een werk; hij verzorgde voor YiP ook een fotoworkshop in een justitiële jeugdinrichting in Nederland. De workshop resulteerde in een reportage die geëxposeerd wordt tijdens de kijkdagen. Met het project van Samidin wordt de traditie voortgezet om bijzondere fotografen of kunstenaars actief te betrekken bij het werk van Young in Prison. Tijdens de kijkdagen zal The School of Life een exclusieve lezing geven getiteld: ‘Veroordeeld tot vrijheid’. Hoe zet je verbeeldingskracht en creativiteit in om je vrijheid vorm te geven, ook al zit je gevangen – in jezelf of in de gevangenis?

YiPArt Fotoveiling
Kijkdagen: do 10 & vrij 11 okt; 09:00 – 21:00, zat 12 okt van 10:00 – 17:00.
Veiling: zon 13 okt 16:00 – 19:00
CIRCL, Gustav Mahlerplein 1B, 1082 MS Amsterdam
toegang gratis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam