A Story To Tell or: Regarding Male Eating Disorders

0
Elias, 2019 @Mafalda Rakoš

MAFALDA RAKOŠ

Eén jaar lang volgde fotograaf Mafalda Rakoš elf mannen die worstelden met een eetstoornis. In portretten, tekeningen, video’s en tekst brengt ze de complexe en vaak verborgen verhalen en ervaringen van deze groep, die niet past binnen het stereotype plaatje van eetstoornissen, in beeld. A Story to Tell, or: Regarding Male Eating Disorders wil een einde maken aan het taboe dat nog steeds rond eetstoornissen heerst en aan het stereotyperen van de problematiek als vrouwelijk. Het stigma van een eetstoornis als ‘vrouwelijke’ ziekte, vergroot de onzichtbaarheid en schaamte van de getroffen mannen. Het maakt het voor hen moeilijker om toegang te krijgen tot ondersteuning en hulp. Naar schatting lijdt vijf procent van de Nederlandse bevolking aan een eetstoornis, waarvan ongeveer vijf procent man is. Deskundigen vrezen dat het aantal niet-gemelde gevallen aanzienlijk hoger ligt en dat eetstoornissen onder jongeren, als gevolg van het toenemende gebruik van sociale media, alleen maar zal toenemen.

De tentoonstelling “A Story To Tell or: Regarding Male Eating Disorders” in Melkweg Expo opent zijn deuren na de lockdown. Tot die tijd is de tentoonstelling online te zien via deze link t/m 21 februari 2021.

Daniel, 2019 @Mafalda Rakoš
Markus, 2019 @Mafalda Rakoš
Ramon, 2018 @Mafalda Rakoš

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam