100 jaar KLM passagiers in beeld

0
100 jaar KLM passagiers in beeld
Foto: Paul Huf / MAI

Let’s Fly Away
100 jaar KLM passagiers in beeld


2019 markeert het 100-jarig jubileum van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM). KLM is de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld die nog altijd in bedrijf is onder haar eigen naam. Deze mijlpaal in de Nederlandse én wereldwijde luchtvaartgeschiedenis is de aanleiding voor Let’s Fly Away. Een unieke tentoonstelling van foto’s uit de archieven van het Maria Austria Instituut (MAI) en het KLM Fotohistorisch Archief. Foto’s die nog merendeels onbekend zijn bij het grote publiek.

In de tentoonstelling is werk te zien van belangrijke Nederlandse fotografen zoals Paul Huf, Henk Jonker, Carel Blazer, Ad Windig, Nico van der Stam en Sem Presser. Beeldchroniqueurs die de ontwikkeling van de (burger)luchtvaart in de vorige eeuw op de camera hebben vastgelegd. Voor deze tentoonstelling is een selectie gemaakt uit zowel de fotocollecties van de KLM als het MAI.

t/m 6 okt
Stadsarchief Amsterdam
Vijzelstraat 32, Amsterdam

http://www.maibeeldbank.nl/mai/tentoonstellingen

100 jaar KLM passagiers in beeld
Foto: KLM Fotohistorisch Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam