Human//Nature in Atelier K84

0
Human//Nature
Human Nature #19 © Astrid Verhoef

Atelier K84 presenteert, in samenwerking met Koster Fine Art Gallery tot en met 11 mei 2024 een solo-expositie van kunstfotograaf Astrid Verhoef. Als primeur toont de galerie een groot overzicht van haar bekroonde serie ‘Human//Nature’ met surrealistische zwart-wit foto’s op locaties in Nederland, Spanje en de Verenigde Staten.

Als echte stedeling onderzoekt Astrid Verhoef met fotografie haar persoonlijke verbinding met de natuurlijke wereld. De gecompliceerde relatie tussen mens en natuur loopt als een rode draad door haar werk. Zodra zij zichzelf in desolate landschappen plaatst ontstaat er een anoniem personage dat connectie en innerlijke rust in de natuur vindt, terwijl de wortels in het moderne leven vaak voelbaar zijn in de vorm van een kunstmatig element. De serene beelden zijn emotionele vertalingen waarbij het verlangen naar synergie wordt uitgedaagd door een behoefte aan controle.

Astrid Verhoef
Human Nature #23 © Astrid Verhoef

Het langlopende project ‘Human//Nature’ is een logisch vervolg op de succesvolle serie ‘Inscapes’ van Astrid Verhoef. Met een toenemende minimalistische beeldtaal en een geometrische benadering van compositie benadrukt de fotograaf het contrast tussen de menselijke aanwezigheid en het natuurlijke. Tegelijkertijd wil ze momenten of scènes creëren die alleen kunnen bestaan door de combinatie van die twee aspecten. Haar theatrale fotografie is tevens een ode aan de verbeelding.

Astrid Verhoef – Human//Nature
t/m 11 mei 2024
Atelier K84, Keizersgracht 84h, Amsterdam

Ook nu te zien in Amsterdam: Deborah Turbeville – Photocollage

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam