Home Expositie Al die Amsterdamse mensen….

Al die Amsterdamse mensen….

0
Al die Amsterdamse mensen
Visboer Ome Ko van de Lindengracht viert 77ste verjaardag, 21 sep 1956 Foto: Kors van Bennekom © Nederlands Fotomuseum

Amsterdam, de stad van Al die Amsterdamse mensen… die Amsterdam in de afgelopen eeuw radicaal zagen veranderen. Deze tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam laat een levendige, energieke stad zien. Waar door Amsterdammers op straat werd gewerkt, gespeeld, geleefd en gefeest. Een eigenzinnige stad die zichzelf opnieuw ontdekte na de Tweede Wereldoorlog en die met lef en humor de nieuwe tijd omarmde. Die in omvang verdubbelde met nieuwe uitbreidingswijken en waarvan het karakter met de toegenomen welvaart langzaam veranderde. En een stad waar de opgroeiende jeugd een eigen plek opeiste.

Al die Amsterdamse mensen… biedt een selectie van de indrukwekkendste foto’s van bekende fotografen uit de jaren 1935-1975. Van 29 fotografen, waaronder Ed van der Elsken, Eva Besnyö, Cor Jaring en Maria Austria, werden de mooiste beelden van de stad gekozen zoals die in het collectieve geheugen gegrift staat. Elke foto in Al die Amsterdamse mensen… ademt onmiskenbaar Amsterdam. Dat stemt blij en weemoedig: een stad die nu niet meer bestaat, maar nog volop leeft in de herinnering en in de unieke foto’s op deze tentoonstelling weer tot leven komt.

Al die Amsterdamse mensen
Op de Groenburgwal, 1956 Foto Ed van der Elsken © Nederlands Fotomuseum

De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met het Maria Austria Instituut.

tot en met 12 februari 2023 te zien in het Stadsarchief Amsterdam.

Nu ook te zien:

Amerikaanse portretten – Judith Joy Ross

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam