Tips voor betere foto’s met je iPhone

0
iPhone

De kwaliteit van de foto’s die je met een iPhone kunt maken, is verbazingwekkend hoog. Met een iPhone heb je een alles in 1, een camera en een smartphone. Voor een goede foto is niet alleen een goede camera van belang. De kennis en handigheid van de maker zijn veel belangrijker. In dit artikel staan daarom goede tips om nog betere foto’s te kunnen maken met een iPhone.

1. Simpel

Een mooie foto is meestal een simpele foto. Zet niet te veel objecten tegelijk op de foto. Wanneer je een portretfoto wilt maken, dan kun je het beste een rustige achtergrond kiezen. Wanneer je te veel elementen op een foto zet, dan gaat de aandacht niet naar de persoon of het object. Je kunt het op internet vergelijken, de foto’s waar je veel drukte op de achtergrond hebt, zijn minder aantrekkelijk.

2. Raster

Je denkt een mooie foto te maken, maar als je hem achteraf bekijkt, is de achtergrond scheef. Bij de instellingen van je iPhone kun je een raster instellen. Het raster zorgt ervoor dat je de foto goed uit kunt lijnen.

3. Helderheid

Je kunt scherpstellen door twee keer op het scherm te tikken. Als het goed is, komt er dan een geel vierkantje in beeld. Als dit vierkantje in beeld is, kun je ook nog de helderheid aanpassen door met je vinger omhoog of omlaag te scrollen.

4. HDR-functie

Vaak zijn foto’s te licht, te donker of verkleurd. Met de HDR-functie op automatisch kiest de camera zelf voor de beste optie, alles in 1. Je hoeft je niet druk te maken om de fliter, de camera regelt het wel.

5. Inzoomen

Wanneer je inzoomt, worden de meeste foto’s wazig en zeker niet beter. Wil je iets van dichtbij fotograferen, kun je beter een paar stappen naar voren doen. Inzoomen zorgt ervoor dat de kwaliteit van de foto achteruit gaat, doordat de IPhone digitaal inzoomt. Wanneer je niet dichter bij het object kunt komen, kun je beter achteraf bijsnijden en inzoomen.

6. Licht van buiten

Bij foto’s is het belangrijk dat je natuurlijk licht gebruikt. Lampen zorgen meestal voor een gele of blauwe kleur op je foto’s. Natuurlijk licht verspreid zich ook beter, waardoor je geen felle punten ziet op je beeld. Bovendien kun je met natuurlijk licht heel goed spelen met de schaduwen.

7. Portretmodus

Op de meeste iPhonecamera’s zit een portretmodus, waarmee je de achtergrond onscherp kunt maken. Je kunt op internet vergelijken of de portretmodus ook op jouw iPhone aanwezig is. Dit zorgt voor een professioneel effect, wat je meestal ziet bij hoge kwaliteit camera’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam