Gratis Autofocus Microbeurs op 4 mei a.s.

Op zaterdag 4 Mei aanstaande organiseren Fotogram, Foto Nivo Schweitzer, Eduard de Kam en Focus een gratis Autofocus Microbeurs. Eerder waren er al Microbeurzen over Licht en Color Management. In september volgt er een microbeurs over Video.

0
autofocus microbeurs
foto ; Michael Kooren

Scherpstellen is essentieel bij het fotograferen, maar dit is in bepaalde situaties makkelijker gezegd dan gedaan. Bij bewegende onderwerpen of in slecht-licht omstandigheden kun je er nèt naast zitten, en is die mooie foto daarom niet bruikbaar. Daarnaast kun je, als je weet hoe alles werkt, onscherpte juist ook op een creatieve manier inzetten.
Wil je meer weten over dit onderwerp, kom dan naar de Autofocus Microbeurs. Tijdens deze dag kom je meer te weten over hoe scherpstellen werkt met de verschillende camerasystemen, over het gebruik van focus stacking, en over hoe je het beste kunt scherpstellen als je onderwerp beweegt.

LEZINGEN:
10.30 Eduard de Kam: “intro over de vier bestaande AF scherpstelsystemen en hun voor/nadelen”

11.15 Michael Kooren: over scherpte in sportfotografie. Michael maakt met zijn Sony A9 geen populaire, geënsceneerde foto’s; hij fotografeert ‘slechts’ de werkelijkheid. Dat doet hij wel op een zeer eigen wijze; zijn oog voor compositie, kleur en detail heeft hem talloze prestigieuze prijzen gebracht. Zo won hij in diverse categorieën van de Zilveren Camera prijzen, waaronder sport, portret en actualiteit.

13.30 Jeroen Stel: onderwerp focusstacking. Jeroen Stel zijn foto’s zijn gepubliceerd in boeken, magazines en kranten over de hele wereld. Verder Jeroen is Canon Ambassador. Zijn werk wordt vertegenwoordigd door: Rspb Images, Getty Images, Nhpa, Image Republic, Birdimagency, Kina And Buiten Beeld stock agencies.

14.15 Jitske Schols: over scherpte en onscherpte in haar werk. Jitske Schols maakt redactionele, commerciële en ‘fine art’ portretten. Je vindt haar werk onder meer in Het Parool, PS van de Week, Volkskrant, AD Magazine, en HUMAN Magazine.

autofocus microbeurs
Sora with hands in hair | 2016 © Jitske Schols

Deze dag bestaat ook uit een interactief deel:
We bespreken een aantal foto’s van de aanwezigen, en ook kun je de autofocus van je eigen camera laten testen.

Autofocus Microbeurs
Za 4 mei 2019, 10-16 uur.
Entree is gratis!
Fotogram, Sarphatistraat 35, Amsterdam

Meld je hier aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam