Van de Camp & Heesterbeek – Spatio-temporeel

0
Van de Camp & Heesterbeek
©Van de Camp & Heesterbeek, courtesy Eduard Planting Gallery

In de Eduard Planting Gallery in Amsterdam is een selectie intrigerende zwart-wit beelden te zien van Van de Camp & Heesterbeek. Door digitale beeldbewerking zijn in Spatio-temporeel de grenzen van identiteit en esthetiek verkend. Hierbij was portretfotografie en symmetrie een belangrijk uitgangspunt.

Van de Camp & Heesterbeek
©Van de Camp & Heesterbeek, courtesy Eduard Planting Gallery

De werkelijkheid doet zich niet altijd voor zoals zij werkelijk is. Patricia van de Camp en Marc Heesterbeek vormen sinds 2018 een kunstenaarsduo. Zij onderzoeken met hun fotografie het betrekkelijke van de werkelijkheid en in het bijzonder die van de schoonheid. Een klassieke opvatting over schoonheid is dat je geen elementen kunt toevoegen of juist weglaten zonder dat het slechter wordt.

Van de Camp & Heesterbeek
©Van de Camp & Heesterbeek, courtesy Eduard Planting Gallery

Het kunstenaarsduo speelt met tijd en ruimte, haalt de schoonheid uit de werkelijkheid en maakt met beelden een nieuwe schoonheid. In hun zoektocht worden de grenzen opgezocht waarbij ze zich telkens afvragen hoe ver kun je afwijken van die klassieke opvatting? Zonder dat het opzichtig of geforceerd wordt en de kracht van het beeld behouden blijft.

Van de Camp & Heesterbeek – Spatio-temporeel
t/m 26 apr
Eduard Planting Gallery
Eerste Bloemdwarsstraat 2 L, Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam