Lomography Berlin Kino zw/w film

Lomography voegt een zwart-witfilm aan haar gamma toe. Berlin Kino 400 is geïnspireerd op de look van de Neuer Deutscher Film uit de jaren 60 en 70.

0
Berliner Kino

Goed nieuws voor liefhebbers van analoge fotografie: Lomography voegt een zwart-witfilm aan haar gamma toe. Berlin Kino 400 is geïnspireerd op de look van de Neuer Deutscher Film uit de jaren 60 en 70, met regisseurs als  Alexander Kluge, Hansjürgen Pohland, Edgar Reitz, Wim Wenders, Volker Schlöndorff, Werner Herzog, Hans-Jürgen Syberberg, Werner Schroeter en Rainer Werner Fassbinder.

Berliner Kino
De Berlin Kino rolfilm in 135 formaat (35mm, 36 opnames per rolletje) wordt gehaald uit rollen cinefilm die geproduceerd wordt door een Duits bedrijf dat al sinds het begin van de 20e eeuw cinemafilm maakt – Lomography vermeldt niet wie de producent is.
De natuurlijke gevoeligheid van deze film is ISO 400, maar hij kan gepusht worden naar 800, 1600 of 3200 drukken, terwijl het toonbereik en detail behouden blijft. De film kan zowel in een fotolabo als thuis worden ontwikkeld met het standaard zwart-witproces. Aanbevolen ontwikkelaars zijn Kodak D-76, Kodak HC-110, Iford Ilfosol-3, of Rollei Black & White Reversal Kit.

Berliner Kino
De standaard opslagtemperatuur van deze film is 20°C, maar voor langdurige opslag raadt Lomography aan deze film onder de 10°C te bewaren. De Berliner Kino is te koop vanaf december via de webshop van Lomography en kost €44,50,- voor een bundel van vijf rolletjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam