FOLLOW 2018: Nick van Tiem & Sabine van Wechem

Nick van Tiem en Sabine van Wechem gingen afgelopen jaar het FOLLOW-traject van Melkweg Expo en Kiekie aan. Deze twee jonge fotografen maakten beiden een nieuwe serie beelden. Sabine ging naar de favela’s van Rio de Janeiro en Nick bezocht Puerto Rico, een jaar na de verwoestende orkaan Maria.

0
Follow 2018
(c) Sabine van Wechem

Ze kwamen terug met prachtige beelden en intrigerende verhalen, klaar om verteld te worden. Vrijdag 5 oktober opent de expo FOLLOW 2018 in Melkweg Expo, waar deze twee series samengebracht worden.

In samenwerking met EIZO, wereldwijde marktleider van high-end monitoren, bundelen Kiekie en Melkweg Expo de krachten om jong fotografietalent onder de aandacht te brengen en hen een plek te geven om hun projecten te presenteren. Fotografen Nick van Tiem en Sabine van Wechem werden als eerste voor FOLLOW 2018 geselecteerd. Ze kregen persoonlijke begeleiding, een gloednieuwe EIZO monitor, uitleg in colourmanagement én een werkbudget met als doel een expositie in Melkweg Expo te verwezenlijken. Beiden gingen ze hun eigen weg.

Follow 2018
(c) Sabine van Wechem

follow 2018

 

 

 

 


Sabine van Wechem
 (1983) is een Nederlandse fotograaf en student aan de Fotoacademie in Amsterdam. Met het project ‘Fica Suave’ neemt Sabine je mee naar een van de meest beruchte favela’s in het noorden van Rio de Janeiro; Vila Cruzeiro. De afgelopen drie jaar bracht Sabine veel tijd door in de favela. Ze won het vertrouwen van de inwoners en documenteerde hun dagelijks leven. Een van haar belangrijkste gidsen is Thay, een zeventienjarig meisje dat in de turbulente favela woont. Sabine laat met prachtige lichtheid zien hoe jonge mensen opgroeien in een no-go-area. Ze focust zich niet op de typische contrasten, maar toont zonder vooroordelen de mensen, de samenhorigheid en de gemeenschap waarin ze leven.

follw 2018
(c) Nick van Tiem

follow

 

 

 

 

 

 

 

Nick van Tiem (1991) is in 2015 afgestudeerd als fotograaf aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Zijn project speelt zich af in het zonnige Puerto Rico. Het eiland werd vorig jaar getroffen door orkaan Maria, waardoor het voor lange tijd zonder basisvoorzieningen zat. Door de trage wederopbouw en plotselinge werkloosheid verlieten veel jongeren het eiland om te gaan werken in de VS. Nick legde contact met de jonge creatievelingen die zijn gebleven om hun land terug op te bouwen. Hij luisterde naar hun verhalen en fotografeerde ze, maar liet hen zelf de omstandigheden bepalen. Op deze manier brengt hij de jongeren in beeld zoals zij zichzelf willen presenteren aan de buitenwereld.

Melkweg Expo
Melkweg Expo is een open platform en expositieruimte voor tentoonstellingen van innovatieve, eigentijdse fotografie. Maandelijks zet Melkweg Expo opkomend talent centraal. Melkweg Expo is een laagdrempelig podium waar veelal jonge mensen op ongedwongen manier met kunst en cultuur in aanraking komen en de enige fotografieplek die standaard tot 21:00 uur open is voor passanten en voor de Melkweg concertbezoekers zelfs tot diep in de nacht.

Kiekie
Kiekie tabloid is een krant op tabloid formaat over hedendaagse fotografie en verschijnt 4 keer per jaar. In Kiekie tabloid lees je onder andere interviews, projecten en exposities van zowel gevestigde als opkomende fotografen uit Nederland, wordt er opkomend talent uitgelicht en word je op de hoogte gehouden over alles wat met fotografie te maken heeft. Naast de krant is er ook een online platform; kiekietabloid.com

EIZO
EIZO is het Japanse woord voor ‘beeld’ en tevens de naam van een toonaangevende fabrikant van high-end monitoroplossingen. EIZO streeft ernaar om de best mogelijke beeldschermen te bouwen voor elke toepassing. EIZO ontwikkelt onder meer monitoren speciaal voor toepassingen als fotobewerking, vormgeving en media. Met hun betrouwbare kleurweergave voldoen ze aan de hoge verwachtingen van iedereen die met foto’s, films en afbeeldingen werkt.

Melkweg Expo
Marnixstraat 409
melkweg.nl
6 oktober t/m 4 november
toegang gratis

follow
(c) Nick van Tiem
follow
(c) Nick van Tiem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam