Apparatuur-deelplatform Gearbooker nu ook in België

0
gearbooker
De Nederlandse startup Gearbooker, een deelplatform waarop creatieven en contentmakers onderling hun apparatuur kunnen verhuren, is sinds deze maand ook beschikbaar in België. De deelsite is ruim een jaar live in Nederland en heeft inmiddels een breed aanbod van zo’n € 4,5 miljoen aan apparatuur beschikbaar op haar platform.
Het gaat dan bijvoorbeeld om camera’s, lenzen, DJ-tools, beamers en audioapparatuur. Vaak prijzige en gewilde apparaten die bij veel eigenaren een groot deel van de tijd ongebruikt op de plank liggen. “Wat er miste, was een gemakkelijke en veilige mogelijkheid om er op die momenten ook geld mee te verdienen. Die mogelijkheid bieden we sinds medio 2017 al in Nederland met ons platform www.gearbooker.com,” vertelt oprichter Jonathan Stranders. Het platform is sinds de start snel gegroeid in Nederland en zet nu zijn eerste stappen over de grens.

 

gearbookerVoordelen van delen 
Eigenaren van apparatuur verdienen met de verhuur een leuk zakcentje bij. Voor huurders zijn er weer andere voordelen. Zo kun je in je eigen buurt terecht in plaats van bij een commercieel verhuurbedrijf die vaak alleen in grote steden te vinden zijn, terwijl daar ook niet altijd de gewenste apparatuur aanwezig is. “Bovendien is de kans groot dat het ook nog eens voordeliger is om apparatuur via Gearbooker te huren. Verhuurders bepalen namelijk zelf hun huurprijzen. Alle huurtransacties zijn netjes verzekerd.” Daarnaast wijst Stranders op het sociale aspect. De interactie met andere creatieven zorgt voor een groter netwerk en mogelijk nieuwe samenwerkingen of opdrachten.

Samenwerking met apparatuurmerken
Ook sluiten zich steeds meer apparatuurmerken aan bij Gearbooker, zoals Sigma, Zeiss, Tamron, Eizo. Zo kunnen gebruikers eenvoudig een camera, lens of beeldscherm huren om deze eens te proberen voordat ze het kopen. De stap naar een samenwerking met apparatuurmerken is volgens Stranders een heel logische. “Voor merken biedt het platform een uitstekende kans om hun nieuwe productlanceringen rechtstreeks aan de gebruiker aan te bieden, een soort van ‘try before you buy’ concept. Bovendien neemt Gearbooker de hele huurlogistiek uit handen van het merk. En voor onze gebruikers is het natuurlijk geweldig dat ze laagdrempelig de nieuwste gear kunnen uitproberen.”

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam