Winter in Amsterdam

0
Winter in Amsterdam
Foto: © Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier

In Winter in Amsterdam, het nieuwe boek van Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier zijn 80 foto’s opgenomen van Amsterdam tijdens het winterseizoen. De verstilde beelden zijn merendeels gemaakt met een oude, analoge Hasselblad-camera tussen 1991 en 2012; een periode waarin Amsterdam een aantal echte winters heeft gekend. Daarnaast zijn enkele recentere opnamen toegevoegd, gemaakt op een van de zeldzame winterse dagen na 2012.

Winter in Amsterdam geeft een bijzonder beeld van de binnenstad van Amsterdam dat we nu nog maar zelden zien. De schaatspret op de grachten zou ook zo maar 100 jaar geleden kunnen zijn vastgelegd. De inleiding van deze publicatie wordt verzorgd door romanschrijver Oek de Jong. Zijn essay gaat over de strenge winters van weleer, fotografen van begin 1900 als George Hendrik Breitner, Jacob Olie en Bernard F. Eilers met wie Marie-Jeanne zich verwant voelt en uiteraard over de fotografie van Marie-Jeanne zelf.

Winter in Amsterdam
Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier
Uitgeverij Waanders
€29,50

Winter in Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam