Museum Hilversum: tentoonstelling Spotlight

0
Sacha de Boer
Mies Bouwman. Foto: Sacha de Boer

In Museum Hilversum kun je t/m 30 augustus de tentoonstelling Spotlight bekijken met foto’s van Sacha de Boer, Paul Huf, Govert de Roos en William Rutten.

Spotlight schetst, in het kader van 100 jaar Hilversum Mediastad, de ontwikkeling van de televisie aan de hand van kunstfoto’s van onze televisiehelden. Je ontdekt glamourfoto’s van de meest beroemde Nederlandse portretfotograaf Paul Huf (1924 – 2002), zoals van een jonge Adele Bloemendaal en Sonja Barend. Sacha de Boer fotografeerde tientallen BN-ers op een directe en persoonlijke manier, onder wie Eva Jinek, Mies Bouwman en Wilfried de Jong. Govert de Roos toont onder andere Chazia Mourali en Andre van Duin en zet ze met ongekende perfectie in hun kracht. Maar hij laat ook kwetsbaarheid zien in zijn serie Schreeuw. William Rutten kiest voor een glamorous en filmische benadering van zijn foto’s en toont ook de kracht van een goed portret, bijvoorbeeld in de foto van Jan Kooijman.

Lezing
Op dinsdag 17 juli vertelt Govert de Roos over de ontwikkeling van zijn werk sinds zijn beroemde foto van John Lennon en Yoko Ono in het Hilton.
www.museumhilversum.nl

William Rutten
Moordvrouw. foto: William Rutten
Govert de Roos
Jort Kelder en Georgina Verbaan. Foto: Govert de Roos
Paul Huf
Sonja Barend. Foto: Paul Huf, MAI

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam