Finalisten van de ING Talent Award 2021

0
ING Talent Award 2021

Kunsthal Rotterdam en hoofdsponsor ING presenteren de finalisten van de ING Talent Award 2021. De vijf finalisten van de achtste editie van deze award zijn: Alina Frieske (1994, Duitsland), Camilla Ferrari (1992, Italië), Esther Hovers (1991, Nederland), Etienne Courtois (1969, België) en Ire Lenes (1981, Spanje).

ING Talent Award
Dit jaar is het de achtste editie van deze award en vindt voor het eerst plaats in Kunsthal Rotterdam. Ieder jaar nemen vijf finalisten deel aan het talentenprogramma dat opkomende kunstenaars uitdaagt om de grenzen van fotografie te verkennen en een volgende carrière stap te maken.

De finalisten gaan een periode van drie maanden tegemoet en creëren in deze periode nieuw werk voor de ING Collectie. Hierin geven ze uiting aan het thema ‘Resilience, a personal story’, een onderwerp dat goed past in deze uitdagende tijd. De finalisten worden begeleid door Amerikaanse fotograaf Alec Soth en zijn voorgedragen door experts verbonden aan Futures, een fotografieplatform voor aanstormend Europees fotografietalent.

Winnen
De uitreiking is op 2 juni en zal online te volgen zijn. De winnaar van de ING Talent Award 2021 wordt gekozen door een internationale jury, onder wie Alessia Glaviano (senior photo editor van Vogue Italia, L’Uomo Vogue), schrijver, kunstcriticus en curator Hans den Hartog Jager, Sanne ten Brink (hoofdconservator ING Collectie) en de Amerikaanse beeldend kunstenaar en schrijver Roni Horn.

De winnaar ontvangt € 10.000. En de winnaar van de publieksprijs krijgt de kans om nieuw werk te maken voor de nieuwe ING collectie. Het werk van de finalisten is van 27 mei tot en met 19 september te zien in de Kunsthal.

Meer weten over de ING Talent Award, ga dan naar www.art.ing.com

Tentoonstelling finalisten 27 mei tot en met 19 september
Uitreiking ING Talent Award 2 juni 2021
Kunsthal RotterdamLAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam