Binnenkort: Sabiha Çimen – Hafiz 

0
Sabiha Çimen
Tweeling Büşra en Kübra zitten in hun derde jaar op een Koranschool. Istanbul, Turkije, 2017 © Sabiha Çimen/ Magnum Photos

Vanaf zaterdag 14 januari presenteert Kunsthal Rotterdam de tentoonstelling Hafiz, van de Turkse fotograaf Sabiha Çimen (1986). In haar fotoserie brengt ze de leerlingen van Turkse Koranscholen voor meisjes in beeld, die op deze scholen de verzen van de Koran uit hun hoofd leren. Ze leren voor de titel ‘hafiz’, dat hen ‘hoeders van de islam’ maakt. In krachtige portretten afgewisseld met alledaagse beelden van het schoolleven streeft Çimen ernaar de eigenheid en het avontuurlijke karakter van deze jonge vrouwen vast te leggen. Tegelijkertijd refereert ze aan haar eigen tijd op een Koranschool. Verweven met nostalgie brengt Sabiha Çimen de hedendaagse realiteit van het leven in deze besloten wereld voor haar lens. Voor het debuutfotoboek Hafiz ontving Çimen onlangs de First Photobook Award tijdens Paris Photo Fair 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam