Phil Yisrael over zijn Instagram account

Instagram, de app waarmee je foto’s en korte video's kunt bewerken en delen, is een van de populairste sociale netwerken van dit moment. Phil Yisrael toont zijn foto’s en vertelt over hoe hij met het platform bezig is.

0
Phil Yisrael
© Phil Yisrael

Kun je iets over jezelf vertellen?
“Ik ben Phil Yisrael, geboren in Sydney, Australië, en ik ben een professioneel fotograaf en
contentmaker. Hoewel ik van jongs af aan graag fotografeerde, zag ik het nooit als een carrière. Zo’n twaalf jaar lang was ik een professionele racepaardrijder en trainer.
Pas toen ik in 2002 Australië verliet, ben ik gaan denken aan een creatieve carrière. Ik volgde een filmopleiding in Amsterdam en maakte allerlei soorten videocontent. In 2012 ontdekte ik Instagram, niet lang na de lancering van de app.
Toen ik de kwaliteit zag van de foto’s die er werden geplaatst, begon ik de app serieus te nemen. Het was een uitstekend sociaal platform voor mij, omdat bijna iedereen met wie ik contact had gepassionneerd met fotografie bezig was.
Ik investeerde veel tijd in het fotograferen voor Instagram, en maakte contact met mensen van over de hele wereld. Na ongeveer een jaar zag ik zakelijke kansen voor bedrijven op Instagram, en begon ik met hen samen te werken, wat er uiteindelijk toe leidde dat ik veel minder videocontent maakte en meer Instagram-gerelateerde fotografie. Ook organiseerde ik evenementen voor merken, in het bijzonder Instameets (#giveadam2014, #levisinstameet, #yaysinstameet01).”

Phil Yisrael
© Phil Yisrael

Welke onderwerpen fotografeer je?
“Ik houd het meest van straatfotografie en portretfotografie, of een combinatie van beiden.”

Waar fotografeer je mee?
“Ik fotografeer met de Sony Alpha 7R II. Ik gebruik verschillende primelenzen zoals een 35mm, 50mm, 85mm and 135mm. Ook fotografeer ik af en toe met mijn iPhone 8, die voor veel onderwerpen een meer dan capabele camera heeft.”

Phil Yisrael
© Phil Yisrael

Doe je veel aan bewerking van je foto’s?
“Mijn nabewerking van beelden voor Instagram beperk ik tot een minimum. Ik hanteer de simpele regel: als het bewerken teveel tijd kost dan heb je teveel fouten gemaakt. Ik houd ervan om het beeld tijdens het fotograferen meteen goed te hebben. Bij low resbeelden voor Instagram zet ik de foto’s direct van mijn Sony camera over naar mijn iPhone. Vervolgens bewerk ik ze in apps als Photoshop Express and VSCO. Hi resbeelden voor cliënten bewerk ik in Lightroom.”

Phil Yisrael
© Phil Yisrael

Hoeveel tijd besteed je op Instagram?
“Tegenwoordig besteed ik veel minder tijd aan Instagram dan ik in het begin deed. Misschien een à twee uur per dag. Ik gebruik het met name voor interactie met vrienden en het vinden van nieuwe inspiratie.”

Ben je veel met je hoeveelheid volgers bezig?
“In het begin besteedde ik vele uren aan Instagram en de groei in het aantal volgers was organisch en exponentieel. Ik had het geluk om door CNN, Mashable, The Guardian, Instagram zelf en enkele andere populaire accounts te worden uitgelicht. Die gaven mijn account een flinke boost. Het gebruik van hashtags bij je beelden was een belangrijke manier om ervoor te zorgen dat je werd gezien door mede-instagrammers en belangrijke accounts.
Door de vloedgolf van mogelijkheden om via derden volgers en likes te kopen, is het verleidelijk voor mensen om ‘vals te spelen’ en zo te proberen commerciële belangstelling te trekken. Maar agentschappen en merken weten steeds beter hoe groei en betrokkenheid bereikt is en hechten meer waarde aan organische groei en oprechte betrokkenheid. Kortom, het kopen van volgers en likes geeft aan dat je geneigd bent om shortcuts te nemen om je doel te bereiken, en dat botst meestal met hun waarden.”

Phil Yisrael
© Phil Yisrael

Heb je tips?
“Probeer bij je afbeelding relevante hashtags te plaatsen. Bijvoorbeeld voor een portret kun je beter #makeportraits gebruiken dan #beautifuldestinations. Actief zijn door betrokkenheid was en is nog steeds belangrijk op Instagram, dus commentaar geven op de feeds van anderen en het reageren op opmerkingen over wat je zelf hebt geplaatst is iets dat je niet mag negeren.”

Mis je een bepaalde functie of mogelijkheid?
“Voor 2016 was de dagelijkse feed nog chronologisch, maar daar is Instagram mee gestopt. Eerst was het heel eenvoudig om op de hoogte te blijven met de mensen die jij volgt en vice versa. Sinds dit veranderd is zien jouw volgers je posts niet altijd meer. Voor mijzelf betekent dit dat ik posts mis die mij zouden kunnen inspireren. Ook heb ik niet langer controle over wat er in mijn feed komt. Ik zou het erg fijn vinden als Instagram dit weer zou aanpassen.”

Phil Yisrael
© Phil Yisrael

Wie volg je zelf?
“Ik heb verschillende getalenteerde mensen gevonden die mij als fotograaf erg inspireren, waaronder @jnsilva, @zobolondon, @vutheara, @petehalvorsen, @tobishinobi, @eelcowortman en @thomas_k.”

Heb je via je account opdrachten gekregen?
“Ik heb het geluk gehad om via Instagram met een aantal grote merken te kunnen werken waaronder Facebook, L’Oreal Paris, Heineken, Apple, Levi’s, Puma, Marriott Hotels, Cathay Pacific en Perry Sport.”

https://www.instagram.com/pdy/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam