Infinite Identities

0
Infinite Identities
Noora's Room, 2020 © Farah Al Qasimi. Courtesy of the Artist and Helena Anrather, New York; The Third Line, Dubai

Instagram heeft in 2020 al meer dan een miljard gebruikers en is een van de populairste social media geworden. In Huis Marseille laten acht hedendaagse kunstenaars en fotografen zien hoe het sociaal-fotografisch medium Instagram voor hen kan functioneren als respectievelijk digitaal podium, archief, atelier, inspiratiebron, interactie- en documentatiemiddel. Voor Martine Gutierrez (@martine.tv), Farah Al Qasimi (@frequentlyaskedquestion) en Coco Capitán (@cococapitan) voegt het Instagramaccount een extra dimensie toe aan hun verkenning van een scala aan onderwerpen, waaronder gender en identiteit. Bij Frida Orupabo (@nemiepeba) fungeert haar ‘Insta-account’ als archiefmateriaal voor haar museale beelden en collages. Fotografen Nick Sethi (@sicknethi), Santi Palacios (@santipalacios), Myriam Boulos (@myriam.boulos) en Thomas Lohr (@thomaslohrstudio) laten elk op hun eigen manier zien hoe zij hun volgers via Instagram Stories laten participeren in hun belevenissen en ervaringen, die vervolgens leiden tot een artistiek product. Hun virtuele wereld wordt in de tentoonstelling tastbaar vertaald naar autonome museale installaties. Infinite Identities is een tentoonstelling waarin op metaniveau onderwerp en werkwijze zijn samengekomen, want ze is volledig digitaal gemaakt ten tijde van de pandemie. Hoe ingrijpend zullen internet en social media het aloude museale proces in de toekomst veranderen? 

Infinite Identities
From the series Post Explosion, Lebanon, Beirut, 2020-ongoing © Myriam Boulos 

Infinite Identities. Photography in the Age of Sharing 

28 nov t/m 28 feb 2021 

Huis Marseille 

Keizersgracht 401, Amsterdam 

Huismarseille.nl  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam