Yann Arthus-Bertrand – De aarde vanuit de hemel

0
Big lagoon in Shark Bay, François Peron National Parc, Western-Australia, Australie. © Yann Arthus-Bertrand

De eerste druk van De aarde vanuit de hemel van fotograaf Yann Arthus-Bertrands, met het hartvormige mangrovebos in Nieuw-Caledonië op het omslag, verscheen in 2000. Inmiddels zijn er wereldwijd ruim vier miljoen exemplaren van verkocht. De inhoud van deze nieuwe editie van de wereldwijde bestseller is actueler dan ooit en toont onze aarde in een geheel nieuw perspectief!

De bijzondere nieuwe foto’s van de Franse fotograaf Yann Arthus-Bertrand worden ondersteund met speciaal voor deze volledig herziene editie geschreven teksten. Daarin belichten deskundigen de grote uitdagingen van vandaag: de wereldbevolking, vluchtelingen, de landbouwproblematiek, de impact van nieuwe technologieën, verantwoorde economie, biodiversiteit en de strijd die jongeren voeren voor het klimaat. Dat maakt dit boek nog urgenter dan ooit: onze aarde is zo uniek en bijzonder dat we nu actie moeten ondernemen.

Yann Arthus-Bertrand
Menigte op de Champs-Elysées verwelkomt de Franse voetbalploeg, Parijs, Frankrijk. © Yann Arthus-Bertrand

Yann Arthus-Bertrand
De Franse Yann Arthus-Bertrand (1946) is journalist, ecoloog en fotograaf die zich toegelegd heeft op het fotograferen van de aarde vanuit de lucht. In 1991 richtte hij het eerste agentschap op voor luchtfotografie (Altitude) en vanaf 1994 begon hij – onder de vleugels van Unesco – een inventaris aan te leggen van de mooiste landschappen vanuit de lucht om te getuigen van de schoonheid van de aarde en te proberen de aarde te beschermen.

De aarde vanuit de hemel
Yann Arthus-Bertrand
Uitgeverij Terra
€ 45,- (t/m 31-01-2022 € 39,99)

Yann Arthus-Bertrand
IJsschots voor de kust van Ross Island, afkomstig van de gletsjes op Mount Erebos op het eiland Victoria Land, Antarctica. © Yann Arthus-Bertrand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam