Thomas Hoepker – Icons

0
Thomas Hoepker
Sailors in the port of Rotterdam, Netherlands, 1967. Foto: Thomas Hoepker

De Leica Gallery Amsterdam, gevestigd op de eerste verdieping van de Leica Store, presenteert met Icons een persoonlijke selectie van het fotowerk van Thomas Hoepker. Sinds de jaren zestig heeft hij als geen ander de Duitse fotojournalistiek gedefinieerd. Begonnen als fotograaf en correspondent voor grote tijdschriften en later artdirector voor Stern, groeide hij uit tot internationaal erkende Magnumfotograaf. Vandaag de dag wordt Hoepker beschouwd als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de geëngageerde, empathische fotojournalistiek. Bekende beelden zijn onder meer die van de verwoesting van het World Trade Center op 9/11 en zijn reportage van Muhammad Ali. Met gastcurator Sonja Kruchen van de Leica Gallery in Frankfurt en familielid van Thomas Hoepker, zijn naast twee persoonlijke portretten van Hoepker ook niet eerder gepubliceerde foto’s van Nederland in het archief gevonden. De expositie in de Leica Gallery toont daardoor behalve bekende iconische beelden ook Nederlandse straat- en havenbeelden en architectuur uit de jaren zestig.

Thomas Hoepker – Icons
t/m 24 maart 2024
Leica Gallery, Van Baerlestraat 74, Amsterdam

Bekijk ook de documentaire Dear Memories over Thomas Hoepker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam