Dalí – en niets anders

0
Dalí
Robert Descharnes, Salvador Dalí op de rotsen van Cap de Creus. Cadaqués, augustus 1959. © Descharnes & Descharnes sarl 2021/ Image Rights of Salvador Dalí reserved. Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres, 2021

In deze tentoonstelling is te zien hoe Salvador Dalí (1904-1989) zich al op zeer jonge leeftijd ontwikkelde tot kunstenaar en hoe hij er alles aan deed om de aandacht op zichzelf te vestigen. Behalve tekeningen, ontwerpen en objecten van uiteenlopende aard toont de tentoonstelling een selectie van 125 foto’s die niet eerder in Nederland getoond zijn. De foto’s zijn gemaakt door de Franse fotograaf Robert P. Descharnes (1926-2014) en bieden een intiem kijkje in het leven van de kunstenaar.

Dalí
Robert Descharnes, Salvador Dalí en Gala op hun boot. Augustus 1959.  © Descharnes & Descharnes sarl 2021/ Image Rights of Salvador Dalí reserved. Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres, 2021

Descharnes was dertig jaar lang bevriend met Dalí, fungeerde als zijn privésecretaris en was een van de weinigen die heel dicht bij de kunstenaar heeft gestaan. De foto’s tonen Salvador Dalí – immer poserend – in en rond zijn bijzondere huis in Port Lligat en aan de kust nabij Cadaqués: de kunstenaar aan het werk, in zijn vrije tijd met vrienden en natuurlijk met zijn grote liefde Gala.

Dalí – en niets anders
19 jun t/m 28 nov
Het Noordbrabants Museum
Verwersstraat 41, Den Bosch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam