Rijksmuseum Muiderslot: Design by nature

0
Rijksmuseum Muiderslot
Mierenleeuw © Marit van Ekelenburg

Als de kasteeltuinen op het punt van ontluiken staan en insecten uit hun winterslaap tevoorschijn komen, presenteert Rijksmuseum Muiderslot Design by nature: bloemen en insecten. Vanaf 16 maart zijn in het kasteel close-ups van insecten te zien van fotograaf Marit van Ekelenburg in combinatie met eigentijdse bloemcreaties van The Wunderkammer.

Bloemen en insecten spelen een belangrijke rol in en rondom het kasteel. Al eeuwenlang verfraaien bloemen in de lente de tuinen en kasteelkamers en  zijn insecten van groot belang voor de biodiversiteit in het groen en het water rondom het kasteel. Sinds 2018 verdiept Marit van Ekelenburg zich in de wereld van macrofotografie. Vanaf het eerste moment was ze gegrepen door close-ups. De details van een vergeet-me-nietje, de ogen van een zweefvlieg, de kaken van een trilspin. Ze wil de unieke schoonheid van insecten benadrukken, en angst en afschuw veranderen in fascinatie. Zeker nu deze kleine dieren in een rap tempo verdwijnen. Tegen de achtergrond van het stoerste kasteel van Nederland vertelt Design by nature een verhaal over natuur, schoonheid, biodiversiteit en kwetsbaarheid. 

Rijksmuseum Muiderslot
Vlinder © Marit van Ekelenburg

Ueli Signer en Florian Seyd vormen samen The Wunderkammer. Hun werk als bloemist en stylist wordt gedreven door hun passie voor de natuur. Ze willen het beste van de natuur laten zien in alles wat ze doen.

In de speciale audiotour die voor deze expositie wordt gemaakt vertelt Marit van Ekelenburg zelf over haar werk en kom je ook te weten waarom deze tentoonstelling in het Rijksmuseum Muiderslot plaatsvindt.

Design by nature: bloemen en insecten
16 mrt t/m 12 mei
Rijksmuseum Muiderslot
Herengracht 1, Muiden

Meer natuurfotografie: Pixperience 2024

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam