Documenting the Danger to Democracy

0
Foto © Ashley Gilbertson / VII Photo

Op 17 januari organiseren VII Insider en Forhanna een speciaal evenement over fotojournalistiek in Pakhuis de Zwijger.
In 2024 zal de democratie als nooit tevoren op de proef worden gesteld. Volgens de Atlantic Council zullen er 83 nationale verkiezingen zijn in 78 landen wereldwijd. Een wereldwijde politieke trend in de richting van autoritarisme bedreigt de democratische cultuur die onafhankelijke media in stand houdt. Wat heeft dit voor gevolgen voor het werk van journalisten, fotografen, kunstenaars en critici?

Deze avond wordt gemodereerd door Bahram Sadeghi en heeft een gevarieerd programma van interviews, discussies en visuele presentaties.

Samenvatting van het programma:
Opnieuw kijken naar 6 januari, Een visuele column door dr. David Campbell.
Deze presentatie toont het werk van de fotografen van VII Photo die verslag deden van de gewelddadige bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021.

Fact-checking in een tijd van informatiestoornis.
In een interview met Marc Prust zet Dr. Claire Wardle de uitdagingen van de wereldwijde informatiestoornis uiteen. Er zijn eenvoudige en krachtige manieren om op deze wanorde te reageren. Peter Burger van Nieuwscheckers zal fact-checking technieken demonstreren.

Visuele verhalen voor een democratische cultuur, lezing door Frits Gierstberg.
Frits Gierstberg, curator bij het Nederlands Fotografiemuseum in Rotterdam, laat in zijn lezing de inspanningen zien van visuele verhalenvertellers die bijdragen aan een democratische cultuur.

Opgedragen aan de liefdevolle nagedachtenis van de Nederlandse fotograaf Willem Poelstra, organiseert Forhanna elk jaar ‘De Willem Poelstra Lezing’. Dit jaar geeft Forhanna het podium aan Magnum fotograaf Jonas Bendiksen.

Documenting the Danger to Democracy
Pakhuis de Zwijger, woensdag 17 januari om 20:00 uur. 
Toegang is gratis. Registreer je via deze link en kies tussen een fysieke plek in de zaal of een aanmelding voor de online livestream. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam