Thana Faroq – How shall we greet the sun

0
Thana Faroq
© Thana Faroq

Thana Faroq is een Jemenitische fotograaf, schrijver en docent die in Nederland woont. In dit project onderzoekt ze de persoonlijke verhalen en het complexe emotionele landschap van het leven van een kleine groep jonge vrouwelijke vluchtelingen die in Nederland wonen. Het werk reflecteert op hun levensreizen en probeert vooruit te projecteren op zowel reële als metaforische toekomsten. Veel van deze vrouwen, waaronder ook Thana Faroq zelf, bevinden zich in levensfasen waarin ze worden uitgedaagd om een identiteit op te bouwen binnen hun nieuwe culturele context en machtsgeografieën. Dat alles met de herinnering en de nostalgische representatie van hun verleden. Faroq creëert een fotografisch onderzoek van een generatie vrouwelijke vluchtelingen in Nederland en laat zien hoe hun identiteit wordt geconstrueerd en gedeconstrueerd vanuit hun huidige land en het land dat ze achterlieten. Deze groep zit in een soort archeologisch herstelprogramma, waar ze proberen een nieuw leven op te bouwen en te construeren bovenop de ruïnes van het verlies uit het verleden. Alles in hun leven is in aan- en opbouw.

How shall we greet the sun
Thana Faroq
Lecturis | € 28,-

Thana Foroq

Ook onlangs verschenen: Bjorn Staps – European Cowboy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam