Het belang van goed internet voor fotografen + tips!

0

Internet behoort tegenwoordig tot onze basisbehoeften. En voor fotografen zijn er genoeg redenen om in een goede internetverbinding te investeren. Nou ja, investeren, we raden je aan om je huidige abonnement eens onder de loep te nemen. Mogelijk kun je een snellere verbinding bemachtigen voor minder geld. En dan houd je weer mooi wat centen over voor die nieuwe fotocamera of accessoires.

Waarom internet voor fotografen?

Sowieso is internet handig, maar zeker als fotograaf zijn er extra redenen om het te gebruiken. Zo wil je je foto’s veilig opslaan in de cloud. Wie weet wil je ze ook nog bewerken met Photoshop of een andere editor, en ze vanuit daar direct online opslaan. En dan heb je ook nog de fotocamera’s die in directe verbinding staan met de wifi, waardoor een goed netwerk noodzakelijk is. Hoe dan ook, goed werkend internet is een must.

Goedkoper en sneller abonnement

Als je momenteel niet gebonden bent aan een vast contract dan is het slim om te kijken of je een betere aanbieding kunt bemachtigen. Providers strooien namelijk met welkomstkorting, waardoor je korting in het eerste (half) jaar van je abonnement kan oplopen tot maar liefst 50%. En dat extra geld is uiteraard mooi meegenomen. Soms kun je zelfs voor een lager maandbedrag een sneller internet abonnement krijgen!

Hoe zoek je dit uit?

Via een postcodecheck kun je alleen internet of internet en tv vergelijken. Dat laatste zeggen we er even bij, omdat het belangrijk is om te weten dat je in verhouding extra korting kunt krijgen als je deze twee combineert. Je kunt daarnaast ook specifiek zoeken op zakelijk internet als je als fotograaf ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. In sommige gevallen is een zakelijk internet abonnement namelijk goedkoper.

Is een sneller abonnement interessant?

Als je veel gebruik maakt van het internet, en bijvoorbeeld een camera met internet hebt gekocht, dan kan het een goed moment zijn om je abonnement te versnellen. De camera is voorzien van een simkaart die het online delen van foto’s op ieder moment van de dag mogelijk maakt. Bijvoorbeeld als je deze wilt plaatsen op social media, of direct wilt overzetten naar de cloud zonder je camera aan je computer of laptop te koppelen.

Je eigen foto’s online uploaden

Ook als je als hobby-fotograaf uit wilt breiden en het op ondernemingsniveau wilt gaan aanpakken, is een sneller internet abonnement een goede keuze. Grote kans dat je die prachtige foto’s op je bedrijfswebsite wilt publiceren. En daar is een goed werkende verbinding voor nodig. Optioneel kun je glasvezel overwegen, dat is razendsnel en stabiel. Het grote voordeel is dat de uploadsnelheid hoger is en gelijk is aan de downloadsnelheid, wat juist voor het online publiceren van foto’s goed van pas komt.

Foto’s streamen naar de tv

Door het gebruik van internet kun je zelfs je foto’s streamen naar de televisie. En heb je een eigen studio? Dan is het leuk om na te denken over het ophangen van een scherm in de welkomsthal. Als bezoekers aan het wachten zijn kunnen zij alvast een deel van je collectie ontdekken. Jazeker, goed internet maakt dit alles mogelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam