FOTODOK Book Talks #35

0
FOTODOK Book Talks
Impressie Book Talks #34, april 2023 © Sonja Leusing.

Drie fotoboeken, drie fotografen en 15 minuten aan bijzondere verhalen per boek dat zijn de ingrediënten van FOTODOK Book Talks, hét podium voor verhalen uit fotoboeken. In deze live talkshow interviewen fotograaf en fotoboekenliefhebber Rob Hornstra en documentaire fotograaf Giya Makondo-Wills de verhalenmakers – fotografen, ontwerpers en uitgevers. Ze maken je deelgenoot van bijzondere verhalen over een verscheidenheid aan onderwerpen.

Op donderdag 5 oktober is er weer een nieuwe editie van FOTODOK Book Talks met ditmaal:
Felipe Romero Beltrán vertelt over zijn boek Dialect. Dit project neemt ons mee in de levens van jonge immigranten die onlangs de zeestraat zijn overgestoken, waarbij ze de grenscontroles tussen Marokko en Spanje hebben vermeden, en zich in Sevilla hebben gevestigd in afwachting van een oplossing voor hun juridische status.

FOTODOK Book Talks
boek Dream Machine © Ruben Lundgren

Desire van den Berg vertelt over haar project Entre, een docufictie over de Entrepotbrug, een bijzonder gebouw boven de Borneohaven in Amsterdam Oost waar de fotografe de afgelopen jaren heeft gewoond.
In Dream Machine van Ruben Lundgren ontdekken we hoe de afgelopen eeuw in Chinese fotostudio’s door het hele land een moderne sfeer werd gecreëerd met tweedimensionale imitaties van de nieuwste machines van die tijd. Van de eerste motorfietsen in de jaren veertig, tot vliegtuigen in de jaren zestig en televisies in de jaren tachtig, kosten noch moeite werd gespaard voor al deze noviteiten van karton.

Tickets FOTODOK Book Talks #35
5 oktober
Tivoli, Utrecht (en online)
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang 20:00 uur
Einde: 21:30 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam